Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu tună și fulgeră: 'Totul este o jalnică demagogie şi impostură'

inquamphotos.com / Octav Ganea
traian basescu

Subiectul „Europei cu două viteze” devine tot mai discutat în ultimele zile, de când au apărut informații cu privire la acest plan al președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Traian Băsescu spune luni, într-o postare pe Facebook, că România are „obligaţia” să intre în zona euro, dacă nu vrea să devină o „ţară de mâna a doua”, criticând „politrucii care ţipă indignaţi„ că „ticăloşii” fac o Europă cu două viteze.

Nicuşor Dan, despre scandalul din USR: Clotilde Armand, în atenţia comisiei de etică

„Pe toate posturile tv, în toate ziarele şi pe toate radiourile, o adunătură de politruci impostori-incompetenţi, ţipă indignată precum că “ticăloşii“ fac o Europă cu două viteze.
Ei “plâng”de grija poporului român şi a ţărişoarei care va fi marginalizată. Ba mai mult, cer solidarizarea urgentă cu antieuropenii pretenţioşi şi plini de ţâfnă ai Grupului de la Vişegrad.
Unul însă nu suflă o vorbă despre ce avem de făcut pentru a nu fi ţară de categoria a doua. Aici ar fi multe de spus, dar mă voi limita la criteriul fundamental. Dacă vrem să nu devenim ţară satelit, ţară de mâna a doua, avem obligaţia să intrăm în Eurozonă în 2019. Apartenenţa la Euro este principalul criteriu de împărţire în categorii. De altfel, este şi o obligaţie din Tratatul de Aderare. 
Avem datoria să valorificăm urgent actualele criterii de intrare în Eurozonă pentru că foarte curând acestea se pot schimba devenind mult mai dificil de îndeplinit.
În concluzie, nu Germania, Franţa, Italia sau Olanda ne vor spune dacă suntem ţară de prima categorie sau de a doua, ci vom decide noi dacă trecem sau nu la Euro. Marea problemă este dacă vrem sau nu să fim cinstiţi cu noi şi cu Uniunea Europeană.
Lozinci de genul “respingem discriminarea în interiorul UE“ sau “nu acceptăm o Europă cu două categorii de state” sunt doar pentru consum intern. Nimeni nu se va împiedica de ele.
Soluţia corectă, TRECERE LA MONEDA EURO ÎN 2019.
Altfel, totul este o jalnică demagogie şi impostură.”, scrie Traian Băsescu, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.