Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu va candida: Au fost făcute publice primele motive

basescu

Traian Băsescu a reușit o performanță unică. De când a plecat de la Cotroceni, a fost în fruntea a două partide. Dacă Mișcarea Populară nu a putut trece de judecători, Băsescu a fost votat în fruntea PMP. De acolo va face pasul spre primărie, e anunțul care prinde contur în ultimele zile.

Băsescu a mai condus Bucureștiul, iar din fotoliul de primar a urcat în cel de președinte. Ar putea reveni la Primăria Bucureștiului la alegerile din 5 iunie, iar politicscan.ro prezintă o serie de argumente în acest sens.

Citește și: DEZVĂLUIRI dure din Dosarul DNA în care se cere arestarea lui Ghiță. Dovada implicării lui Ponta

”1) Scorul PMP. În toate sondajele, PMP este în jurul cifrei de 5%. Nu există locomotive care să tragă partidul. Popularii au nevoie de candidatura lui Băsescu pentru a putea câștiga câteva procente în plus. Fostul președinte are o cotă de 15% încredere care nu se poate transfera ușor către partid, deși acesta încearcă, apărând aproape zilnic cu declarații. Băsescu are nevoie de o bătălie, de o confruntare electorală care să îl aducă în permanență în lumina reflectoarelor pentru a-și putea radicaliza electoratul. Fără Băsescu în luptă, PMP riscă să nu treacă de 5 procente în aceste alegeri.

Citește și: O 'să-i sară-n cap' toată lumea după declaraţia asta: Ce a spus Traian Băsescu

2) Factorul timp și logica inversată. Cu cât trece mai mult timp, iar PMP nu anunță candidatul, înseamnă că popularii vor avea un candidat cu o notorietate foarte mare și vor să exploateze momentul de surpriză. Bun, ați putea spune că și Turcescu are o notorietate mare și nu are nevoie de timp ca să fie cunoscut. Așa este, dar elementul surpriză lipsește în cazul Turcescu. El nu poate crea emoție în rândul electoratului PMP-ist, el nu poate radicaliza fanii lui Băsescu până într-acolo încât să îi aducă la vot.

Citește și: Ultima şmecherie pentru fumat legal în baruri: Ce au decis patronii

3) Termenul rămas pentru strângerea de semnături necesare depunerii candidaturilor. PMP nu este un partid cu rețele mari. Există dificultăți reale în strângerea semnăturilor. Din ce în ce mai puțin oameni doresc să semneze pentru susținerea unui politician, mai ales atunci când vine și momentul în care trebuie să își dea datele personale. Candidatul care poate genera un entuziasm și o energie între votanții PMP nu este altul decât fostul președinte. În acest caz, se va putea trece mai ușor peste barierele birocratice de întocmire a listelor de susținere, ba chiar vor fi foarte mulți dintre cei care îl susține pe Băsescu care vor veni personal la sediu pentru a-și da semnătura.”.

Citeşte şi: Adrian Năstase, atac necruţător: Pe cine a luat în colimator şi ce dezvăluiri face

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.