Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu vorbește despre numele vehiculate ca premieri tehnocrați

basescu-nasul.tv

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, respinge ideea învestirii unui guvern tehnocrat după alegerile parlamentare din toamna acestui an.

El a declarat, joi seară, într-o emisiune la postul de televiziune B1 TV, că obiectivul principal al partidelor politice este de a accede la guvernare, iar instalarea unui guvern tehnocrat ar fi nedemocratică.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

"Partidele fac politică pentru a guverna. Când spui că este posibil să nu avem un premier politic rezultat al deciziilor unor partide, de ce mai facem alegerile? Nu are nimic comun cu democraţia. (...) Eu personal resping această idee", a afirmat Băsescu, ca reacţie la o declaraţie a lui Laurenţiu Mihai Ştefan, consilierul pe probleme de politică internă a preşedintelui Klaus Iohannis.

Liderul PMP a respins, totodată, şi numele vehiculate de analiştii politici ca potenţiali viitori premieri tehnocraţi: actualul ambasador în Statele Unite ale Americii, George Maior, şi actualul viceprimar Vasile Dâncu. "Nu mi se par fezabile", a mai spus Băsescu.

Citește și: Problema de clasa II-a la care părinții nu știu să răspundă

Consilierul preşedintelui Laurenţiu-Mihai Ştefan a declarat, pentru Reuters, că, în condiţiile în care niciun partid nu va câştiga majoritatea care să-i permită formarea pe cont propriu a unui guvern, nu este exclusă numirea unui alt tehnocrat ca prim-ministru.

"Evident, preşedintele va fi în căutarea unui prim-ministru. Vom vedea dacă este un prim-ministru politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă, să nu mai vorbim chiar şi de un tehnocrat... există încă multe semne de întrebare", a declarat Laurenţiu Ştefan.

Citește și: Cum își lasă pușcăriașii gravide iubitele: Le trimit pixuri pline cu spermă pentru FIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.