Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu vorbește despre SUSPENDAREA lui Klaus Iohannis: 'Nu poți să profiți...'

iohannis basescu

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a catalogat joi, la Buzău, drept 'o prostie', ' un optuzism fără limite' o eventuală tentativă de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, subliniin că 'uşor-uşor, partidele încep să înţeleagă rolul preşedintelui în momente de criză'.

'Preşedinţii nu se suspendă în funcţie de sondaje, preşedinţii au mandate şi nu poţi să profiţi de faptul că un preşedinte, prin atitudinea lui, generează pierdere de popularitate şi să profiţi de asta şi să-l suspenzi. (...) Preşedintele Franţei este nepopular pentru că a introdus reforma pieţei forţei de muncă pe care Boc (fostul premier Emil Boc -n.r.) a făcut-o, Slavă Domnului! Liberalizarea forţei de muncă vrea să o introducă şi Holande şi ar trebui ca francezii să zică: Hai să-l suspendăm! pentru că toate sindicatele sunt împotrivă. Dar nu veţi găsi partide politice în Franţa care să spună, dacă tot este nepopular, hai să-l suspendăm!', a declarat Traian Băsescu pentru AGERPRES.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: Un profesor și o studentă au fost filmați făcând sex în sala de curs / VIDEO

Potrivit acestuia, 'tocmai datorită siguranţei mandatului, preşedintele trebuie să fie capabil să vorbească despre lucrurile care trebuie făcute, chiar şi atunci când sunt neplăcute'.

'Un guvern este de multe ori în situaţia de a-şi pierde majoritatatea şi, printr-o moţiune de cenzură, să cadă şi generezi instabilitate politică, dar cel căruia Constituţia îi garantează stabilitatea funcţiei este preşedintele. El, în momente de criză, trebuie să-şi asume, de aceea suspendarea preşedintelui României este numai o prostie, este un optuzism fără limite', a adăugat liderul PMP.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Cum arată copilul al cărui cap a crescut de 3 ori în 2 ani și cântărește 9 kg

Traian Băsescu susţine că 'acest lucru nu se va mai întâmpla vreodată'.

'Dar dacă vreţi să fiu foarte sincer, nu cred că se va mai întâmpla vreodată, pentru că uşor-uşor partidele încep să înţeleagă rolul preşedintelui în momente de criză şi un moment de criză, ori pe securitate, ori economic, poate să apară oricând şi atunci preşedintele trebuie să-şi asume direcţia', a afirmat Băsescu.

Citește și: E mamă și soție, dar și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte: Ce vrea să facă acum

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, în cadrul unei intervenţii la aniversarea a 141 de ani de la înfiinţarea PNL, că PSD ar lua în calcul suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis înainte de alegerile parlamentare din toamnă.

În replică, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară, la Bistriţa, că preşedintele Klaus Iohannis poate "să stea liniştit", pentru că social-democraţii nu intenţionează să declanşeze procedura de suspendare a acestuia din funcţie, dar că, în schimb, nu la fel de liniştit poate sta Guvernul Cioloş, pe care l-a calificat drept neperformant şi drept un posibil "risc de securitate naţională".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.