Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transcriptul integral al ultimei conferințe a lui Traian Băsescu la Cotroceni

basescu consiliu

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a susţinut sâmbătă 20 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o conferință de presă.

Vă prezentăm conferința de presă susţinută de şeful statului:

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Vreau să stabilim de la bun început cum se desfăşoară conferinţa de presă. În primul rând vreau să înţelegem că nu este o conferinţă de bilanţ, este o conferinţă de final de mandat, ceea ce nu înseamnă că o să spun: am făcut 88 de vizite în Europa, am făcut 59 nu ştiu unde, am parcurs atâţia kilometri. Aş vrea ca în câteva zone românii să aibă punctul de vedere al preşedintelui care şi-a terminat mandatul şi poza reală a României, nu cea pe care o văd deformată, de multe ori, la televizor, propovăduită de oameni care, de multe ori, nu utilizează informaţiile oficiale sau cifrele reale ale României, cifrele după care România este judecată şi mi se pare extrem de important ca o astfel de poziţie a preşedintelui care a fost timp de 10 ani şef al statului român să existe. Cu recomandarea ca cei care se află deja prin studiouri gata să demoleze orice pentru că „știu ei” ca, înainte de a trece la demolare să citească, să citească documente oficiale ale statului român, ale Uniunii Europene ale NATO şi pe urmă să se pronunţe pentru ca, în sfârşit, românii să afle realitatea despre ţara lor. Sigur, nu voi prezenta toate realităţile. Mă voi fixa pe trei segmente pe care le consider extrem de importante pentru viitorul românilor. Înainte de a începe vreau să mulţumesc românilor pentru onoarea pe care mi-au făcut-o de a le fi preşedinte timp de 10 ani. Este o onoare pe care nu o voi uita până la sfârşitul vieţii, nici eu, nici soţia mea, nici familia mea, şi o onoare pentru care le voi fi dator, dator să continui, într-un fel sau altul, la atingerea obiectivelor pe care românii le au.

Temele asupra cărora m-aş opri şi pe care le consider vitale pentru România sunt trei, şi anume: securitatea României, al doilea, România şi Uniunea Europeană, şi, cel de-al treilea, statul de drept. Aş începe făcând o precizare. Când mi-am început mandatul, în decembrie 2004, principiul pe care am înţeles să funcţionez a fost: acestea sunt instituţiile, acestea sunt legile, să le facem să funcţioneze mai bine. Nu am plecat de la premisa că trebuie luate lucrurile de la capăt, pentru că este foarte greu să faci un asemenea exerciţiu şi este neproductiv. Deci, după mandatul domnului Iliescu, am pus o virgulă şi am continuat, preluând ce am considerat că este bun şi îmbunătăţind ceea ce eu am considerat că trebuie îmbunătăţit în virtutea atribuţiunilor constituţionale.

TOT TRANSCRIPTUL AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.