Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transnistria s-a plâns de atacuri ale României, iar Rusia avertizează: 'Nu ne e indiferent'

economist.com
transnistria

Moscovei nu îi este indiferent ceea ce se întâmplă în Transnistria, a declarat miercuri vicepremierul rus Dmitri Rogozin la o întâlnire cu liderul regimului separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, în cadrul vizitei sale de două zile în Republica Moldova, relatează publicaţia rusă Kommersant în pagina sa electronică.

"În ultima vreme, nu au mai avut loc întâlniri în acest format din cauza dificultăţilor cu care se confruntă delegaţiile ruse în deplasările lor în Transnistria", a explicat Rogozin. Ucraina a suspendat încă de anul trecut tranzitarea teritoriului său pentru convoaiele destinate contingentului rus din Transnistria şi a luat măsuri de securitate sporite la frontiera cu Republica Moldova pe tronsonul transnistrean, iar Chişinăul a impus controale severe în ceea ce priveşte deplasarea militarilor ruşi prin teritoriul său în stânga Nistrului.

Citește și: Fotografia care a rupt internetul: Nu o să ghicești niciodată ce e / FOTO

Vicepremierul rus, emisar al preşedintelui Vladimir Putin pentru Transnistria, a propus Tiraspolului să-şi trimită reprezentanţi în calitate de observatori la reuniunea Comisiei interguvernamentale ruso-moldovene pentru cooperare economică, programată pentru sfârşitul anului la Moscova. Această comisie ar urma să se reunească în format complet în luna noiembrie, anunţase în urmă cu o zi, la Chişinău, vicepremierul rus, după discuţiile purtate cu oficiali moldoveni. El a făcut această invitaţie Tiraspolului în calitatea sa de copreşedinte al comisiei respective.

Dmitri Rogozin a avertizat Chişinăul în legătură cu posibile provocări din partea radicalilor din Ucraina, care ar putea folosi misiunile comune cu Republica Moldova în zona transnistreană pentru tensionarea situaţiei de aici. Politicienii moldoveni ar trebui să fie atenţi la Ucraina în ceea ce priveşte Transnistria, a spus el, adăugând: "Moscova vrea restabilirea relaţiilor normale cu Republica Moldova, de aceea Chişinăul trebuie să fie atent", potrivit TASS.

Citește și: A fost dezvirginată, la televizor, în fața mamei: Ce s-a întâmplat la o emisiune din România / VIDEO

Pe de altă parte, la sosirea sa la Chişinău, Rogozin a dezvăluit că ar fi primit un SMS de la operatorul mobil rusesc MTC "Bine aţi venit în România', potrivit portalului Agora.md. "Un SMS straniu: Bine aţi venit în România. Apeluri de intrare cu opţiunea 'Zero fără limite', de la 1 la 10 minute pentru fiecare apel, la doar 95 de ruble', a scris Rogozin pe pagina sa de Twitter.

Agora.md aminteşte că vicepremierul rus a fost întâmpinat cu proteste din partea mai multor grupuri de unionişti, între care şi liberali. Manifestanţii purtau pancarte cu înscrisuri precum "Armata rusă, afară!", "Basarabia, pământ românesc!", "1812- noi nu uităm!", "Rogozin şi Vova - afară din Moldova!" etc.

Citește și: Tot mai multe adolescente fumează ca să nască bebeluși mai mici

"Aceştia sunt fanii mei, mă bucur că am un fan-club" la Chişinău, a spus Rogozin cu ironie mai târziu, răspunzând la întrebările jurnaliştilor despre acest miting de protest, scrie Lenta.ru citată de agerpres.ro.

Citește și: Pe asta n-o făcuse: O actriță s-a pozat goală, pe morminte / FOTO 18+

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.