Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traseul surprinzător al Lacului Belina: cine l-a dat, de fapt, către Tel Drum

captura youtube
Lacul Belina

Insula Belina, devenită de curând și dosar penal la DNA, a fost dată spre închiriere către Tel Drum de Guvernul Boc. Informația a fost prezentată duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Citește și: Miza uriaşă a dosarului Belina: Liviu Dragnea, adevărata ţintă a DNA / COMENTARIU

Citește și: Traian Băsescu intervine în scandalul cu Ucraina: Acuzaţii dure la adresa lui Klaus Iohannis

Ancheta declanșată de DNA în privința modului în care Insula Belina și Brațul Pavel, situate în albia minoră a fuviului Dunărea, au ajuns să fie închiriate de Tel Drum SA, după ce Guvernul lui Victor Ponta a transmis din imobilele din administrarea Administrației Naționale ”Apele Române”, în administrarea Consiliului Județean Teleorman, ocolește originile acestei afaceri, pe care procurorii DNA o consideră penală, scrie Jurnalul național.

Tel Drum SA a putut închiria aceste proprietăți, de la stat, grație fatului că în timpul Guvernului Boc a fost emis un ordin al ministrului Mediului, prin care s-a aprobat ca aceste bunuri ale statului să fie scoase la licitație, spre închiriere, pentru o perioadă de 10 ani.

În 2011, SC Tel Drum SA a încheiat un contract de închiriere cu ”Apele Române”, într-un moment în care valoarea de inventar a acestora, stabilită printr-o hotărâre de Guvern din 2006, era de un leu.

Abia la începutul anului 2012, Cabinetul Mihai Răzvan Ungureanu a reactualizat valorile acestor proprietăți și, abia doi ani mai târziu, bunurile și-au schimbat doar administratorul, rămânând, însă, în proprietatea statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.