Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei adolescenţi, judecaţi în Germania pentru un atentat islamist

ciocanel judecator

Trei adolescenţi au compărut miercuri în vestul Germaniei pentru un atac cu motivaţie 'islamistă', cu utilizare de explozivi artizanali, potrivit acuzaţiei, care a invocat trei răniţi în aprilie, în timpul unei nunţi într-un templu sikh, informează AFP. Născuţi toţi trei în Germania şi având 16 ani în momentul faptelor, acuzaţii sunt judecaţi în spatele uşilor închise pentru 'tentativă de omor', 'răni corporale grave' şi 'pagube materiale' de către Camera pentru minori a tribunalului din Essen, cel puţin până la 22 februarie anul viitor.

Radicalizaţi în contact cu salafiştii, cei trei băieţi s-au cunoscut pe reţelele de socializare, raliindu-se altor adolescenţi în cadrul unui grup de mesagerie rapidă WhatsApp care preconiza uciderea de 'necredincioşi', potrivit anchetatorilor. Acuzaţia le reproşează că au fabricat o bombă artizanală, plasând într-un extinctor produse chimice comandate pe un site comercial online, conform Agerpres.

Doar unul dintre ei este acuzat că a luat parte la pregătirea atentatului, în timp ce ceilalţi doi sunt suspectaţi că au declanşat explozia în seara zilei de 16 aprilie, în exteriorul unui templu sikh, unde se celebra un mariaj, rănind trei bărbaţi, dintre care unul grav. Neriman Yaman, mama unuia dintre acuzaţi, pe nume Yusuf, a povestit în cartea sa 'Fiul meu, salafistul', deriva fiului său şi ajutorul pe care ea l-a căutat la autorităţi şi moschei. Născută în Turcia, ea şi-a văzut băiatul orientându-se la 14 ani spre o versiune radicală a islamului, ascultând predicatori arabofoni pe internet, raliindu-se unui grup ce distribuia Corane pe stradă, căsătorindu-se cu o adolescentă acoperită cu burqa şi chiar participând în zadar la un program de dezradicalizare condus de serviciile de informaţii germane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.