Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei deputaţi arabi israelieni au fost suspendaţi după o întâlnire cu familiile unor atacatori

knesset

Trei deputaţi arabi israelieni au fost suspendaţi luni de la dezbaterile din Knesset (parlament) după protestele declanşate de întâlnirea lor cu familiile atacatorilor palestinieni care au ucis civili israelieni, a făcut cunoscut un purtător de cuvânt, citat de AFP. 

Comisia de etică a parlamentului a decis să le interzică prezenţa timp de patru luni lui Haneen Zoabi şi Basel Ghattas şi două luni lui Jamal Zahalka la dezbaterile din sesiunea plenară şi diferitele comisii parlamentare, a declarat purtătorul de cuvânt al Knessetului. 

Cei trei deputaţi, membri ai Listei arabe unificate, a treia formaţiune a Knessetului, vor putea participa totuşi la vot, fiind fizic prezenţi în incinta parlamentului, a precizat el. 

Decizie intervine după ce vizita recentă a acestor parlamentari arabi israelieni la familii ale unor autori ai atacurilor antiisraeliene a iritat o mare parte a clasei politice şi opiniei publice din Israel. 

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a acuzat luni în incinta Knessetului, atrăgându-şi în schimb insulte din partea lor. 

"Nu vom accepta o situaţie în care membri ai Knessetului susţin familiile ucigaşilor unor cetăţeni israelieni şi salută memoria celor care ne asasinează copiii", a declarat prim-ministrul. 

"Încerc să îmi imaginez ce s-ar întâmpla în parlamentul britanic dacă deputaţii ar saluta memoria lui Jihadi John sau membrii Congresului american memoria criminalilor din California", a adăugat Benjamin Netanyahu. 

"Mincinosule, fascistule, instigatorule", i-a răspuns deputatul arab Jamal Zahalka. 

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute că are în vedere o lege care să îi suspende pe deputaţii cu un "comportament nepotrivit". 

Cei trei deputaţi s-au întâlnit săptămâna trecută cu rudele unor palestinieni care au comis atacuri antiisraeliene şi au fost ucişi de forţele de ordine. Ei au asistat şi la reuniunea unui comitet care cerea să le fie restituite familiilor corpurile palestinienilor ucişi, mai scrie AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.