Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei filme de referință din filmografia românească, prezentate în Capitală, în perioada 24-26 octombrie

film

Trei proiecții de referință din filmografia românească, urmate de dezbateri, vor avea loc, în perioada 24-26 octombrie, în trei cinematografe din zona centrală a Bucureștiului, în cadrul proiectului cultural "CineBucurești. 100 de ani de modernitate", sub genericul "La film în oraș", informează un comunicat al Asociației Pro Cultura transmis, miercuri, AGERPRES.

Citeşte şi: Scriitoarea canadiană Margaret Atwood a primit Premiul 'Franz Kafka' în valoare de 10.000 de dolari

În cadrul evenimentului vor fi prezentate filmele "De trei ori București" (regia Horea Popescu, Mihai Iacob și Ion Popescu Gopo, 1968), pe 24 octombrie, la Cinemateca Eforie, "O zi la București" (regia Ion Popescu Gopo, 1987), pe 25 octombrie, la Cinemateca Union, și "Bacalaureat" (scenariu și regia Cristian Mungiu, 2016), pe 26 octombrie, la Cinema Europa.

Premergător vizionării filmului "Bacalaureat", pe 26 octombrie, la orele 13,00, la Colegiul Tehnic "Media" din București se va desfășura colocviul cu tema "Sala de cinema. O perspectivă arhitecturală", susținut de autorii proiectului cultural CineBucurești. 100 de ani de modernitate, conf. univ. dr. arh. Mihaela Pelteacu și asist. drd. arh. Daniela Maria Puia.

Continuând incursiunea în istoria sălilor bucureștene de cinema, inițiată în cadrul expoziției CineBucurești. 100 de ani de modernitate și completând dezbaterile susținute cu prilejul conferinței cu titlul "Sala de cinema în oraș", organizată în luna septembrie 2017 în cadrul proiectului, proiecțiile de film reunite sub titlul "La film în oraș" propun publicului larg interacțiunea nemijlocită cu filmul și sala de cinema conectate direct la spațiul urban.

"Acțiunile proiectului vor transmite publicului idei sensibile legate de calitățile și potențialul acestor spații de a deveni veritabile locuri de socialitate, încurajând frecventarea și participarea directă la o experiența cinematografică autentică, prin recunoașterea calităților sălilor de cinema din zona centrală sub raportul receptării artistice. Prelegerile susținute de specialiști din domeniul arhitecturii și filmului vor aduce în prim planul dezbaterii arhitectura insuficient explorată a sălilor de cinema, implicând totodată înțelegerea filmului ca instrument de educație cultural — artistică", se arată în comunicat.

CineBucurești. 100 de ani de modernitate materializează efortul conjugat al unei echipe interdisciplinare și urmărește să asigure o vizibilitate corespunzătoare artei filmului și spațiului său de imersiune: sala de cinema.

Proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Citeşte şi: Mare ATENŢIE la ce postaţi pe Facebook! O botoşăneancă a fost sancţionată de judecători cu 20.000 de lei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.