Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei grupuri de opoziţie reunite la Riad, în încercarea de a-şi unifica poziţiile

moscow times
rusia, militar, siria

Trei facţiuni ale opoziţiei siriene au început sa discute luni, la Riad, despre posibilitatea de a-şi unifica poziţiile înaintea negocierilor de pace programate în octombrie la Geneva şi în legătură cu care ONU speră că vor fi "reale şi substanţiale", relatează AFP. Înaltul Comitet de Negocieri (HNC), principalul grup de opoziţie, susţinut de Riad, şi alte două grupuri de opoziţie mai moderate, platformele de la Cairo şi de la Moscova, participă la discuţiile din capitala saudită.

"Obiectivul este de a ajunge la un acord asupra unui program politic ce va servi drept bază pentru negocieri şi în primul rând pentru un acord privind (soarta preşedintelui sirian) Bashar al-Assad", a declarat recent unul dintre reprezentanţii opoziţiei, Ahmad Ramadan. Până în prezent, HNC a cerut constant plecarea şefului statului sirian înaintea oricărei soluţii politice.

Emisarul special al ONU, Staffan De Mistura, pentru Siria a declarat joi că speră să lanseze discuţii de pace "reale şi substanţiale" în octombrie la Geneva. Staffan De Mistura a adăugat ca există "o ocazie majoră pentru ca opoziţia să facă bilanţul realităţilor pe teren şi al propriei nevoi de unitate". Rebeliunea a suferit înfrângeri considerabile de la începutul discuţiilor de la Geneva în 2016, mai ales odată cu pierderea oraşului Alep, conform Agerpres. Drept urmare, regimul de la Damasc este mai puţin grăbit sa facă concesii la masa negocierilor, în special în ceea ce priveşte viitorul preşedintelui Assad, afirmă experţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.