Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei membri ai familiei emirului din Kuveit, condamnaţi la închisoare pentru insultă

emirate

Un tribunal kuweitian a condamnat luni trei membri ai familiei conducătoare Al-Sabah şi alte patru persoane la diferite pedepse cu închisoarea pentru insultă adusă emirului şi judecătorilor în mesaje postate pe internet, potrivit unei surse judiciare citate de AFP.

 

Cei trei membri ai familiei Al-Sabah şi alte două persoane au primit cinci ani de închisoare fiecare, o a şasea persoană - un an de închisoare, iar o a şaptea - zece ani de închisoare în contumacie.

 

Şeicul Adhbi ben Fahad Al-Sabah, fost şef al poliţiei politice şi frate al puternicului şef al instanţelor sportive kuweitiene, şeicul Ahmed al-Fahd Al-Sabah, se află printre condamnaţi. Şeicul Adhbi este nepotul emirului Kuweitului, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah.

 

Condamnaţii fac parte dintr-un grup de 13 persoane acuzate că au utilizat reţeaua Twitter şi mesageria WhatsApp pentru a-l insulta pe emir şi a acuza judecătorii că au acceptat mită, potrivit verdictului. Conturile Twitter sunt publice, dar mesageria WhatsApp este teoretic privată, conform Agerpres.

 

La 5 aprilie, WhatsApp, filiala grupului american Facebook, a anunţat criptarea totală a mesajelor pentru ca nimeni, 'cu excepţia destinatarului şi a emiţătorului să nu poată avea acces' la conţinutul mesajelor.

 

'Unul din ceilalţi condamnaţi este şeicul Khalifa Ali Al-Sabah, redactor şef al cotidianului Al-Watan şi al televiziunii cu acelaşi nume, care au fost închise de autorităţi pentru încălcarea reglementării privind media, o decizie care a fost validată apoi de justiţie. Ceilalţi şase acuzaţi au fost achitaţi iar condamnaţii, lăsaţi în libertate, au posibilitatea să facă apel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.