Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei nave ale Flotei ruse au ancorat în portul din Manila pentru o 'vizită de bunăvoinţă'

nave armata razboi naval portavion

Trei nave ale Flotei ruse au ancorat în portul din Manila vineri dimineaţa, pentru o "vizită de bunăvoinţă" de şase zile, în condiţiile în care Filipine continuă să-şi întărească relaţiile cu Federaţia Rusă, informează agenţia de presă dpa, scrie agerpres.ro

O fregată a Flotei filipineze a escortat cele trei nave ruseşti - distrugătoarele Amiral Panteleev şi Amiral Vinogradov, precum şi navă petrolieră de mare tonaj Boris Butoma - din Insula Corregidor până în portul Manila Sud, a precizat Flota filipineză într-un comunicat. 

Alte două nave ruse vor sosi sâmbătă în portul Subic Bay, la nord-vest de Manila, pentru a livra echipament militar donat de Rusia, mai adaugă Flota filipineză. 

Este pentru a treia oară când nave ale Flotei ruse vizitează Filipine de când preşedintele Rodrigo Duterte a preluat oficial puterea în această ţară, în iunie 2016. 

Eduard Mihailov, comandant-adjunct al Flotei Ruse din Pacific, a declarat vineri jurnaliştilor că această vizită este menită să pună bazele unei cooperări navale între cele două ţări. El a precizat că agenda de activităţi a vizitei include tururi la bordul navelor, exerciţii comune şi o ceremonie de depunere de coroane în Parcul Rizal din Manila. 

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, este aşteptat să participe săptămâna viitoare la cea de-a patra reuniune a miniştrilor apărării ai ţărilor membre ale Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), care se va desfăşura în Filipine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.