Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei persoane au fost REȚINUTE, după 13 percheziții: Sechestru pe bunuri în valoare de 1.500.000 de euro

www.ziuanews.ro
mascati

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat măsuri asiguratorii asupra unui imobil, conturi bancare şi autoturisme de lux, în valoare de 1.500.000 de euro, pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin evaziune fiscală cu materiale de construcţii, informează marţi IGPR.

În cauză, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au efectuat luni 13 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Botoşani, Ilfov şi Giurgiu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Revoltător! Ce făceau mecanicii de la TAROM pentru a nu schimba cauciucurile aeronavelor

Activităţile s-au desfăşurat la sediul unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu materiale de construcţii.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Iaşi, Neamţ, Olt, Prahova şi Suceava, împreună cu specialişti din cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, au desfăşurat 18 controale operative la sediile unor societăţi comerciale, bănuite a fi implicate în circuitul comercial.

Citește și: DIGI vine cu o veste bombă pentru bucureșteni: Ce schimbare de proporții a făcut operatorul

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate măsuri asiguratorii asupra conturilor bancare deţinute de persoanele bănuite şi au fost poprite sumele datorate acestora de terţi.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil în valoare de peste 1.000.000 de euro şi asupra a două autoturisme de lux estimate la 130.000 de euro.

Citește și: Lovitură dură pentru Iohannis de la Bruxelles! Câte zile a lucrat concret în septembrie

Au fost puse în executare 8 mandate de aducere, iar faţă de 3 persoane s-a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de marţi, cei în cauză vor fi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Foarte interesant! Ce FIRMĂ deține soția unui adjunct SRI din „era” Coldea

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 - 2017, un bărbat, de 44 de ani, din judeţul Ilfov, ar fi creat un mecanism evazionist în care ar fi fost angrenate mai multe firme cu un comportament fiscal inadecvat, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 6,5 milioane de euro.

În fapt, începând cu anul 2014, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate, cei în cauză ar fi achiziţionat materiale de construcţii de la mari producători din Bulgaria, pe care le-ar fi livrat pe piaţa internă, arată IGPR.

Citește și: Patronatele îi cer Cabinetului Tudose introducerea unei noi taxe! Despre ce e vorba

Pentru a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, persoanele angrenate în circuitul evazionist ar fi compensat taxa colectată, aferentă livrărilor pe piaţa internă a produselor achiziţionate din spaţiul intracomunitar, cu taxa deductibilă aferentă unor achiziţii de mărfuri care nu s-ar fi derulat în realitate, precizează sursa citată.

Practic, cei în cauză ar fi simulat existenţa unui circuit comercial artificial, potrivit căruia mărfurile ar fi fost achiziţionate de la diferiţi comercianţi locali şi, ulterior, revândute pe piaţa internă.

Citește și: Orgie de nedescris într-un cunoscut oraș din România: Cum se dezbrăcau de sutană și ce lucruri revoltătoare făceau pentru bani

Sumele provenite din mecanismul evazionist ar fi fost ridicate în numerar sau transferate în conturile altor persoane şi însuşite ulterior de persoanele implicate în activitatea infracţională.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Institutului Naţional de Criminalistică. La activităţi au participat şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din Poliţia Română.

Citește și: Veste proastă pentru bucureșteni! Ce au decis companiile de taximetrie și de ce sunt furioase pe UBER

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.