Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei presupuşi membri ai reţelei Al-Qaida, ucişi într-un atac american cu dronă

al qaida

Trei presupuşi membri ai reţelei teroriste Al-Qaida au fost ucişi într-un atac cu dronă desfăşurat de forţele americane în sudul Yemenului, a indicat sâmbătă un reprezentant al serviciilor de securitate yemenite, potrivit AFP. Lovitura, care ar fi avut loc vineri seara târziu, a vizat un vehicul în provincia Chabwa.

După sosirea la putere a preşedintelui Donald Trump în SUA, atacurile americane contra jihadiştilor s-au intensificat în Yemen. Washingtonul este îngrijorat de creşterea influenţei Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA), care amplifică haosul provocat de războiul civil din Yemen. În acest conflict se confruntă rebelii şiiţi Houthi care controlează teritorii întinse, inclusiv capitala Sana'a, şi forţele loialiste ce controlează sudul ţării şi beneficiază de sprijinul unei coaliţii arabe conduse de Arabia Saudită, conform Agerpres.

În luna mai, forţele speciale americane au ucis cel puţin şapte combatanţi Al-Qaida în Yemen în cursul unei operaţiuni terestre în provincia Marib, din centrul ţării. Atacuri cu drone sunt desfăşurate constant de forţele americane în Yemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.