Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei reactoare franceze sunt vizate de defecte de control la unele tuburi

jschang@yna.co.kr
reactor nuclear

Trei reactoare nucleare franceze - Golfech 2, Flamanville 1 şi Cattenom 3 - sunt vizate de defecte de controlul calităţii la tuburi care servesc la producerea de asamblaje de combustibil nuclear, a anunţat marţi grupul energetic EDF, relatează Reuters. Grupul francez a dat asigurări marţi, într-un comunicat că defectele de calitate nu au totuşi vreun impact asupra exploatării reactoarelor nucleare.

Potrivit EDF, aceste defecte ar privi 14 din cele 2,6 milioane de creioane instalate în parcul nuclear francez. Trei dintre aceste 14 creioane se află în prezent în uz la reactoarele Golfech 2, Flamanville 1 şi Cattenom 3. Celelalte 11 nu sunt instalate în reactoare, dă asigurări EDF. ”Măsurile luate în prezent în reactoarele Golfech 2, Flamanville 1 şi Cattenom 3 nu necesită vreo dispoziţie anume în vederea exploatării reactoarelor în deplină siguranţă”, subliniază grupul.

Exploatantul centralelor franceze a anunţat luni că a informat Areva cu privire la defecte în controlul calităţii anumitor tuburi care servesc la fabricarea unor asamblaje de combustibil nuclear, numite ”creioane”. Areva a anunţat vineri că descoperirea unei bare de combustibil care prezenta o scurgere, la o uzină de producţie de la Paimboeuf (Loire-Atlantique), a condus la teste care au arătat că tuburile au fost furnizate de companii electrice şi că ar fi trebuit să fie îndepărtate în cursul controlului.

Publicaţii elveţiene au scris că centrala Leibstadt, în nordul Elveţiei, urmează să rămână închisă mai mult decât s-a prevăzut, din cauza acestor defecte. Areva a precizat, atunci, că barele deja încărcate nu pun în pericol securitatea centralelor, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.