Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei recomandari nutritionale care pot influenta pozitiv functionarea sistemului digestiv

greseli alimente digestie

Vital pentru starea de bine a organismului, buna funcționare a sistemul digestiv influențează nu doar greutatea corporală, ci și imunitatea. Astfel, menținerea sănătății sistemului digestiv face parte dintr-un stil de viață sănătos. Un element cheie în digestie este, bineînțeles, dieta! Fibrele, magneziul și acizii grași Omega 3 sunt incluși de nutriționiști pe lista recomandărilor atunci când vine vorba despre menținerea în parametri normali a funcționării sistemului digestiv.

Morcovii, surse de fibre și magneziu, elemente benefice pentru digestie

Liviu Dragnea ANUNȚĂ cum se va forma noul Guvern/ VIDEO

Morcovii aduc un aport semnificativ de fibre în organism. O porție medie de morcov crud, mai exact 128 grame, conține o cantitate de 4 grame de fibre. Având un conținut bogat în calciu, fosfor și magneziu, morcovii ajută organismul la menținerea oaselor puternice și a unui sistem nervos sănătos. Potrivit medicilor specialiști, magneziul prezent în aceste legume joacă, la rândul său, un rol important în digerarea grăsimilor și absorbția substanțelor nutritive.

Un sistem digestiv sănătos cu ajutorul consumului de pește

INTERVIU cu omul care negociază cumpărarea Antena 3: 'Am vorbit cu Camelia Voiculescu'

Omega 3 este un compus lipidic necesar pentru sănătatea organismului și care este prezent în carnea de pește. Includerea cărnii de pește (somon, sardine, hering) în meniu poate fi foarte eficientă împotriva problemelor digestive. Consumul cărnii de somon poate asigura 61,2% din doza zilnică recomandată de Omega 3, în timp ce sardinele și heringul conțin în medie 1 gram de Omega 3 la 100 grame de carne și ar putea furniza 50% din necesarul zilnic de acizi grași esențiali unei bune funcționări a organismului.

Berea, un posibil aliat pentru buna funcționare a sistemului digestiv

Potrivit studiilor realizate în domeniu, datorită fibrelor solubile pe care le conține, berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv. Pentru ca efectul să devină posibil, specialiștii pun accentul însă pe moderație. ”Berea este o băutură-aliment care prin conținutul de fibre (solubile) ar putea stimula secreția de gastrină, colecistochinină, pancreatite, enzime și acid gastric, substanțe care pot contribui la favorizarea unui tranzit intestinal adecvat. Toate acestea însă pot fi posibile doar în condițiile unui consum moderat de bere”, afirmă Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Un consum moderat de bere înseamnă 330 ml/zi în cazul femeilor și 660 ml/zi în cazul bărbaților. 300 ml de bere pot conține până la un gram de fibre solubile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.