Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei SCENARII în cazul fuziunii dintre PMP și UNPR: Ce s-ar fi întâmplat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam fuziune pmp unpr

UNPR a negociat cu PNL după ce a fost gonit de PSD, dar a ajuns în brațele PMP. Oamenii conduși până acum ceva vreme de Gabriel Oprea au decis să fuzioneze cu cei ai lui Traian Băsescu. UNPR renunță la visul de a ajunge la 1 milion de membri cum anunța, săptămâna trecută, Valeriu Steriu, președintele impus de Oprea și care a decis să desființeze partidul.

Stelian Tănase, unul dintre jurnaliștii care s-a aflat în contre puternice cu Oprea, aruncă 3 scenarii despre fuziunea dintre cele două partide.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

”In condiții de conspirativitate absolută, vreme de două săptămini, Băsescu și Valeriu Steriu s-au intilnit prin diverse locuri neștiute, feriți de ochii presei. Cert este că presa nu a prins de veste. Ieri anunțul fuziunii UNPR -PMP a căzut ca o bombă. I-a luat prin surprindere pe știriști, jurnaliștii de investigație, dar mai ales pe scenariștii consacrați ai vieții nostre politice. Nimeni nu a bănuit ce se pune la cale. Mai ales prezicătoarele și Cassandrele cotidiene au fost prinse cu fusta sus. Ne-au împuiat capul cu ce se va intimpla vara asta in politichia româmească, dar p-asta nu au ghicit-o. Bătrinul matelot le-a tras preșul de sub picioare și i-a facut de rîs. Secretul s-a păstrat pină in ultima clipă.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

Mai e o chestie. Cind UNPR dansa tango cu PSD televiziunile nu lăsau să treacă o seară fără breakingnews despre ce pun la cale Dragnea și Steriu. Aștia doi făceau știri cu nemiluita. Cind UNPR o fredona cu PNL toate presa vuia. Articole, știri, comentarii care mai de care mai acide. Cînd UNPR se lasă înghițit de PMP, nu aflăm nimic. Nu a străbătut nicio știre, deși, așa cum a declarat Băsescu aseară radios de două săptămini cei doi se întilnesc în taină și conspiră pentru fuziunea asta.

Citește și: Culise despre cartea lui Becali si anchetarea Mitropolitului Ardealului

Atunci 1/ ori presei i s-a cumpărat tăcerea, ori 2/ e proastă de nu a prins de veste ce se punea la cale, ori 3/ cei doi lideri nu s-au intilnit două săptămini, cum a zis pios Băsescu. Cred că ultima variantă e valabilă. Povestea a fost hotarîtă rapid, pe genunchi, la o băută intre Băsescu și Steriu, astfel că presa nu a avut timp să afle ceva. Dar nici puținii membrii ai celor două partide nu au fost la curent. Au aflat de la televizor, direct din conferința de presă. Nici măcar generalul Oprea nu a aflat și – supărat – a dat o declarație că nu este de acord cu fuziunea cu PMP, adică dispariția partidului său. Dacă s-ar fi știut în PMP si UNPR sigur se afla despre acest plan, măcar cu o zi inainte. Presa cultivă în interiorul partidelor așa-zise surse. Ele nu au aflat nimic, deci nici presa.

Citește și: Primaria Sector 1 taie copacii periculosi de pe Kiseleff

Pe scurt, PMP înghite UNPR, care dispare după 6 ani fară să se fi prezentat pe cont propriu în alegeri vreodată. Nici acum nu a avut curaj să se ducă in fața electoratului. De frică, a sărit în brațele lui Băsescu. Partidul se va numi PMP, sigla rămine mărul PMP, lider unic Traian Băsescu. A fost o operație de desant care a mizat pe surpriză. Ce a ieșit din toată aceasta conspirație de doua parale menită să aburească fraierii!? Păi, nimic! Două sărăcii se unesc ca să treacă pragul electoral la toamnă. Băsescu a zis senin aseară că PMP va face între 15-20%, poate după un whisky mic cu trei cuburi de ghiață. E un anunț mobilizator pentru partizanii săi. Dar rezultatul va fi departe de acest barem, așa că nu trebuie luat prea în serios. Nu văd PMP în stare să intre in Parlament. În fond politicienii vînd vînt, promisiuni, viitor. Creează entuziasm din ziceri de genul – o să facem și-o să dregem. Așa și Băsescu aseară.”, scrie Tănase pe blogul său.

Citește și: Microfonul Antena 3, furat in fata DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.