Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul Bucureşti are vești pentru Nicuşor Dan: Decizia NU e definitivă

www.thepoliticalscienceclub.com
Nicusor Dan Clotilde Armand

Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, cererea de fuziune prin absorbţie a partidului Uniunea Salvaţi Bucureşti (USB) de către partidul Uniunea Salvaţi România (USR) şi înscrierea modificărilor aduse statutului în registrul partidelor politice.

Pe de altă parte, judecătorii au respins cererile de intervenţie în proces a PSD şi a Nicoletei Petruţ, care se opuneau fuziunii USR cu USB.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Pe 21 august a avut loc, la Bucureşti, congresul de fuziune dintre USB, USR şi Uniunea pentru Codlea (UPC).

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

'Era previzibil că pasul următor de la Uniunea Salvaţi Bucureştiul era Uniunea Salvaţi România. Nu am vrut să riscăm ca cineva, trei oameni oarecare, să vină să înfiinţeze USR. Am înfiinţat-o noi şi acum trebuie să fuzionăm. Ideal, dacă s-ar fi permis, ne-am fi dus la Ministerul Justiţiei şi am fi blocat numele acesta, USR, şi acum doar am fi schimbat numele partidului (...). Există un spirit al USB pe care suntem siguri că o să reuşim să-l găsim în filialele pe care le vom forma în fiecare dintre judeţe. Vorbim de oameni care vin aici nu ca să parvină ei în viaţa socială, ci ca, sacrificându-şi viaţa personală şi cea profesională, să contribuie la interesul comun, interesul public. Sunt oameni care, în mod normal, nu ar face politică dacă lucrurile nu ar fi în halul în care sunt în societatea românească. În toate judeţele avem grupuri de iniţiativă, mai mari sau mai mici. Ele vor deveni filiale, cu organe de conducere, de reprezentare în prima jumătate a lunii septembrie", declara, la acea vreme, preşedintele USB, Nicuşor Dan.

Citește și: Pentru prima dată în istorie, virusul hepatitei C a fost fotografiat / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.