Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul Gorj a decis eliberarea condiţionată a lui Gheorghe Avram, adevăratul criminal din dosarul Ţundrea

ciocanel judecator

Tribunalul Gorj a decis eliberarea condiţionată a lui Gheorghe Avram, bărbatul condamnat pentru uciderea în 1992 a unei minore de 14 ani, crimă pentru care Marcel Ţundrea a fost închis pe nedrept timp de 12 ani. Instanţa a decis admiterea propunerii Comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Târgu-Joi, respingând astfel contestaţia formulată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Decizia Tribunalului Gorj este definitivă, astfel că Gheorghe Avram a fost eliberat în cursul după-amiezii de marţi. "Admite propunerea Comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu de liberare condiţionată a condamnatului Avram Gheorghe, deţinut în Penitenciarul Târgu-Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Avram Gheorghe, aliat în executarea pedepsei de 25 ani închisoare", este decizia publicată pe portalul instanţelor.

Gheorghe Avram, bărbatul acuzat de uciderea minorei Mioara Gherasie în vara anului 1992, crimă pentru care Marcel Ţundrea a fost închis 12 ani pe nedrept, a fost condamnat, în 2014, de Tribunalul Gorj la 22 de ani de închisoare. Potrivit unor surse judiciare, decizia de liberare condiţionată a fost motivată de vârsta deţinută şi cumularea pedepsei pentru crima din 1992 cu alte pedepse aferente unor alte condamnări pe care le-a mai avut Gheorghe Avram.

Gheorghe Avram a fost găsit responsabil pentru crima din 1992 după ce anchetatorii au apelat la o constatare tehnico-ştiinţifică genetică, ce a confirmat faptul că profilul genetic al lui Gheorghe Avram este identic cu profilul genetic extras din probele prelevate de pe corpul fetiţei. Procurorii au realizat o nouă expertiză ADN, menită a aduce lămuriri suplimentare în cauză, care a arătat existenţa unui ''profil genetic unic complet aparţinând unei persoane de sex masculin''.

În anul 1992, Mioara Gherasie de 14 ani din localitatea Pojogeni a fost violată şi apoi ucisă. Anchetatorii din judeţul Gorj l-au reţinut atunci pe Marcel Ţundrea ca autor al faptelor, el fiind condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a efectuat 12. În anul 2004, în baza unei cereri de revizuire formulată de Ţundrea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Emil Moţa, a cerut efectuarea testului ADN.

Rezultatul i-a fost favorabil lui Marcel Ţundrea, care a reuşit să iasă din puşcărie, el susţinându-şi mereu nevinovăţia şi indicându-l pe adevăratul autor încă de la începutul anchetei, Gheorghe Avram, conform Agerpres. În anul 2007, Marcel Ţundrea a murit din cauza bolilor contractate în închisoare, decesul său survenind înainte ca judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să pronunţe sentinţa definitivă de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.