Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump a comis-o GRAV: Ce informații cu grad ÎNALT de clasificare le-a divulgat rușilor

trump

Preşedintele american Donald Trump a dezvăluit informaţii cu grad înalt de clasificare şefului diplomaţiei ruse şi ambasadorului Rusiei în Statele Unite în cadrul recentei întâlniri de la Casa Albă, afirmă luni Washington Post, citat de AFP.

Informaţiile împărtăşite de preşedintele american se refereau la gruparea Stat Islamic şi fuseseră comunicate de către un partener al Statelor Unite care nu a autorizat Washingtonul să le comunice Moscovei, precizează cotidianul menţionat.

Preşedintele american "a dezvăluit mai multe informaţii ambasadorului rus decât am împărtăşit cu proprii noştri aliaţi", a indicat, sub acoperirea anonimatului, un responsabil american citat de Washington Post, preluat de AFP.

Citește și: Angela Merkel ZGUDUIE Europa: 'Suntem gata să schimbăm tratatul UE'

Conform aceleiaşi surse, este vorba de informaţii având unul din gradele de clasificare cele mai ridicate din cele utilizate de agenţiile de informaţii americane, anunță Agerpres.

Potrivit Washington Post, Donald Trump "a început să descrie detaliile unei ameninţări teroriste a SI legată de utilizarea laptopurilor în avioane".

Cotidianul precizează că a decis să nu publice mai multe detalii despre acest proiect terorist la cererea expresă a responsabililor americani.

Chestionată pe acest subiect de către AFP, Casa Albă nu a reacţionat imediat luni după-amiaza.

Donald Trump i-a primit miercuri în Biroul Oval pe şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, şi pe ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak. Moscova a difuzat rapid fotografii de la această întâlnire închisă presei.

Citește și: S-au aflat șansele ca Steaua sa ia campionatul, la TAS: Anunțul făcut de la Ligă

Întrevederea a avut loc a doua zi după demiterea surpriză de către preşedintele american a lui James Comey, şeful FBI, instituţie însărcinată cu anchetarea unei eventuale înţelegeri secrete între campania Trump şi Rusia.

Întrebat despre dezvăluiri, consilierul pentru securitate naţională, H.R.McMaster, care a participat la întâlnirea din Biroul Oval, a spus pentru Washington Post că nu au fost discutate surse de informaţii sau metode care să nu fie cunoscute deja public. Chestionat de Reuters asupra articolului publicat de cotidianul american, McMaster a refuzat să comenteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.