Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump a creat un BAU-BAU pentru imigranţii clandestini. Toţi americanii vor fi protejaţi

reuters
US Custom

Victimele americane ale infracţiunilor comise de imigranţi clandestini dispun de miercuri de un serviciu special, creat de Donald Trump, care a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale o prioritate a preşedinţiei sale, transmite AFP, potrivit agerpres.

Aflat în subordinea Departamentului de Securitate Internă, biroul 'Victims of Immigration Crime Engagement' (VOICE, 'voce' în limba română) ar urma să permită urmărirea dosarelor imigranţilor care comit fapte penale, lucru care este în prezent complicat din cauza unui tratament diferit în acest de cazuri comparativ cu cele ale cetăţenilor americani.

Cum arăta soția lui Emmanuel Macron tânără

Acest birou ar urma de asemenea să servească la a ajuta victimele în demersurile lor administrative sau în obţinerea unui ajutor juridic.

"Victimele străinilor aflaţi ilegal în ţară sunt ascultate pentru prima dată", a explicat secretarul pentru securitate internă, John Kelly, însărcinat de Donald Trump să lupte puternic împotriva imigraţiei clandestine.

"Toate infracţiunile sunt teribile. Însă victimele reprezentate aici sunt unice", a spus el. "Ele sunt prea des ignorate. Ele sunt victimele unor fapte care nu ar fi trebui să aibă loc niciodată, deoarece persoanele care au abuzat de ele nu ar fi trebui să fie niciodată aici, în ţara noastră", a adăugat John Kelly.

În privinţa angajaţilor, VOICE se bazează pe echipe preexistente în administraţia americană pentru sprijinirea victimelor infracţiunilor. Aceste persoane sunt formate specific pentru astfel de cazuri şi ataşate acestui serviciu.

Biroul a fost creat printr-un decret prezidenţial al lui Donald Trump la sfârşitul lunii februarie, la câteva zile după venirea sa la Casa Albă. Miliardarul republican a vorbit în mai multe rânduri despre necesitatea de a combate imigraţia clandestină, în mare parte responsabilă, în opinia sa, de infracţionalitatea din SUA, în special cea a bandelor sau cea legată de droguri.

Citește și: Un MARE acord va fi renegociat 'RAPID' la cererea lui Donald Trump

Trump vrea de asemenea expulzarea unei mari părţi din cei peste 11 milioane de imigranţi clandestini care locuiesc în SUA.

Responsabilii Departamentului de Securitate Internă subliniază totuşi că obiectivul VOICE nu este denunţarea infracţiunilor sau a imigranţilor clandestini.

"Nu spunem că toţi imigranţii clandestini sunt infractori", a explicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Securitate Internă, David Lapan.

Numeroase studii sugerează că imigranţii din SUA, deopotrivă cei legali şi ilegali, comit mai puţine infracţiuni decât persoanele născute pe teritoriul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.