Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump a reușit imposibilul: Iohannis și Dragnea la aceeași masă/ surse

negocieri

Președintele Klaus Iohannis se află în aceste zile în SUA unde are mai multe întâlniri cruciale cu oficiali americani și care va culmina cu o primire la Casa Albă de către președintele Donald Trump. Vizita este una extrem de importantă (de notat că e o vizită de lucru - așa a anunțat Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe) - este al III-lea lider european primit de noul președinte american, al doilea din UE. Surse diplomatice susțin că vizita s-a bătut în cuie la Summit-ul NATO de la Bruxelles acolo unde a fost sesizată o apropiere vizibilă între cei doi șefi de stat și în fapt invitația a venit din partea americană foarte interesată de jocul geostrategic din regiune.

SUPER-DISTINCȚIE primită de Iohannis în SUA: Cuvinte de LAUDĂ la adresa președintelui

Totul pe fondul unei fracturi mari între noua administrație americană și principalii lideri ai Uniunii Europene și în contextul în care Pentagonul a anunțat o creștere semnificativă a fondurilor alocate de SUA pentru apărarea Flancului estic al NATO.

În acest context internațional președintele Klaus Iohannis a ales să meargă la Casa Albă cu un mandat plin. Surse politice susțin pentru stiripesurse.ro că înainte de plecarea în SUA președintele a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților în care au convenit că România își dorește parteneriat solid cu Statele Unite ale Americii sub noua administrație și creșterea cooperării militare și o creștere și în cooperarea în plan economic.

Nu trebuie uitată vizita lui Trump Jr. în România. Deși a fost o vizită extrem de discretă și ușor frivolă - la vânătoare, prezența în același timp în Maramureș a președintelui PSD și a fiului președintelui american nu a trecut neobservată. Nu trebuie uitată nici întâlnirea dintre Donald Trump, pe atunci doar președinte ales și liderul PSD.

Potrivit surselor diplomatice noua administrație de la Washington apreciază foarte mult decizia României de a aloca 2% din PIB pentru armată, dar și stabilitatea politică de lungă durată pe care a arătat-o România.

PANICĂ TOTALĂ în Qatar: SCENE IREALE după ruperea relațiilor diplomatice cu țările arabe

De altfel și din programul oficial al președintelui Klaus Iohannis  reiese clar interesul special al SUA pentru zona Mării Negre în contextul tulburărilor din Balcani, crizei din Ucraina și problemelor tot mai mari cu Turcia și a complicațiilor din Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.