Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump a vorbit cu Merkel la telefon. Despre ce au discutat cei doi lideri

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

Preşedintele american Donald Trump a purtat luni o 'discuţie (telefonică) extinsă' cu cancelarul german Angela Merkel, înaintea summitului G20 care se va desfăşura vineri şi sâmbătă la Hamburg, a comunicat Casa Albă, pe fondul fricţiunilor între cei doi lideri, transmite marţi DPA, citat de AGERPRES.

 

'Preşedintele a afirmat că aşteaptă cu nerăbdare să o ajute pe cancelarul Merkel să facă din acest summit un succes', afirmă textul difuzat de biroul de presă al Casei Albe.

'Într-o discuţie extinsă, liderii au abordat subiecte legate de climă, de Iniţiativa Finanţării Antreprenoriatului Feminin şi de comerţ, inclusiv supracapacitatea la nivel global de producere a oţelului', menţionează comunicatul.

Potrivit DPA, tensiunile existente între preşedintele american şi cancelarul german, care au păreri divergente pe subiecte cruciale precum încălzirea climatică, apărarea şi comerţul, riscă să arunce o umbră asupra discuţiilor ce vor avea lor în această săptămână la Hamburg.

Cei doi urmează să se întâlnească joi seară, în preziua deschiderii summitului, în cea de-a treia lor întrevedere faţă în faţă de la instalarea lui Trump la Casa Albă, în luna ianuarie. Prima lor întâlnire, care a avut loc în martie la Washington, a părut marcată de stânjeneală.

Citește și: Cerea Rusiei pentru SUA: redeschiderea misiunilor ei diplomatice de la New York și din Maryland

Luni, cancelarul Merkel a exprimat mari rezerve faţă de rezultatele ce pot fi aşteptate de la reuniunea G20.

'Cunoaştem poziţiile enunţate de guvernul american şi nu mă aştept ca aceste poziţii să fie lăsate deoparte din cauza unei călătorii de două zile la Hamburg şi ca acest lucru să fie imediat reflectat în comunicat', a declarat dna Merkel pentru presa de la Berlin.

Potrivit Casei Albe, preşedintele Donald Trump a discutat luni şi cu şeful guvernului de la Roma, Paolo Gentiloni, subliniind 'aprecierea sa faţă de eforturile Italiei de a răspunde importantei crize a migranţilor din Libia', dar şi faţă de modul în care prim-ministrul italian s-a achitat de calitatea de gazdă a summitului G7 desfăşurat în luna mai în Sicilia.

Citește și: Noul test nord-coreean, sub atenția Seulului. 'Ar putea fi o rachetă balistică intercontinentală'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.