Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump: Apropierea dintre Manila şi Beijing indică 'slăbirea' Statelor Unite

Apropierea dintre Manila şi Beijing ilustrează 'slăbirea' Statelor Unite, a estimat vineri candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, potrivit AFP.

'America a devenit slabă, atât de slabă încât Filipinele au întrerupt recent deceniile lor de politică externă proamericană'', a declarat miliardarul american, la un eveniment electoral din statul Carolina de Nord.

Citeşte şi: Semnificația ascunsă a vestimentației alese de Hillary Clinton pentru dezbaterea cu Donald Trump

Manila a subliniat vineri că va menţine relaţiile cu Statele Unite în pofida anunţului preşedintelui Rodrigo Duterte privitor la 'separarea' de cel mai vechi aliat al ţării sale.

Ministrul filipinez al comerţului, Ramon Lopez, a declarat la Beijing că ţara sa doreşte doar să nu mai depindă prea mult de un aliat. 'Dar, cu siguranţă nu vom opri activităţile de comerţ şi investiţii cu Occidentul. În termeni de legături economice, nu stopăm comerţul şi investiţiile cu America', a precizat el.

Citeşte şi: ALERTĂ - Sediul de campanie al lui Hillary Clinton, evacuat de poliție

Aflat joi la Bijing, preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a afirmat, în cadrul unui forum de afaceri sino-filipinez, că îşi realiniază politica externă cu Rusia şi China, adăugând că 'America a pierdut'. 'Vreau să spun că mă realiniez cu fluxul dumneavoastră ideologic şi poate voi merge şi în Rusia pentru a vorbi cu Putin şi pentru a-i spune că suntem noi trei - China, Filipine şi Rusia - împotriva lumii', a declarat Duterte, în cadrul forumului găzduit de marea sală a poporului, situată pe o latură a pieţei Tiananmen din Beijing.

El a adăugat că încearcă o 'separare de Statele Unite' atât în termeni militari, cât şi în termeni economici, după cum transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.