Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump aşteaptă calmarea tensiunilor din UK şi îşi amână vizita în Regat

Preşedintele american Donald Trump şi premierul britanic Theresa May au convenit să amâne cu trei luni vizita de stat a liderului american, la cererea acestuia, relatează publicaţia The Sun, în ediţia de marţi, citând surse guvernamentale, conform agerpres.

Sursele citate au indicat că Trump şi May au avut în urmă cu două săptămâni o convorbire telefonică în care au discutat despre protestele iscate în Regatul Unit de faptul că liderul de la Casa Albă ar urma să fie primit de regina Elisabeta a II-a şi că ar susţine un discurs în Parlament.

Citeşte şi: Marea Britanie riscă să rămână fără personal medical in perioada post-Brexit

Prin urmare, vizita programată în iulie 2017 va fi amânată pentru perioada 5-8 octombrie.

Regina îl va primi pe Trump la reşedinţa ei de la Balmoral, iar preşedintele va evita scandalul unei apariţii în Parlament, întrucât în acea perioadă reprezentanţii Camerei Comunelor vor fi încă în vacanţă.

"Trump încă îşi doreşte să vină în cursul acestui an, dar vrea ca tensiunea să se mai domolească până atunci. Cei de la Casa Albă urmăresc surprinzător de îndeaproape ce se întâmplă aici şi nu vor să provoace un scandal", au declarat surse guvernamentale citate de tabloidul britanic.

Potrivit The Sun, singurul preşedinte american care a mai vizitat-o pe regină la reşedinţa de la Balmoral a fost Dwight Eisenhower, în 1959.

Cotidianul mai notează că Trump a cerut ca pe parcursul vizitei să poată vizita camerele de război ale lui Churchill, cu ministrul de externe Boris Johnson pe post de ghid. Johnson este autorul unei biografii a fostului premier britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.