Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump: Consiliul de Securitate al ONU trebuie să fie pregătit să impună sancţiuni Coreii de Nord

3 Million Page
Trump si Silicon Valley

Consiliul de Securitate al ONU trebuie să fie pregătit să impună sancţiuni suplimentare şi mai ferme Coreii de Nord, pe fondul intensificării tensiunilor legate de programele sale balistic şi nuclear, a declarat luni preşedintele american Donald Trump, transmite Reuters. "Situaţia actuală din Coreea de Nord este inacceptabilă", a subliniat Donald Trump în faţa presei înaintea unui dejun cu ambasadori din ţările Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

"Este o ameninţare reală pentru lume, fie că vrem sau nu să vorbim despre asta. Coreea de Nord este o mare problemă pe plan mondial şi o problemă pe care va trebui să o rezolvăm într-un final", a punctat Trump.

Remarcile sale survin într-un moment de tensiune ridicată în Peninsula Coreea, după mai multe teste cu rachete ale Phenianului, pe fondul unei escaladări verbale între regimul nord-coreean şi administraţia de la Washington, care a sugerat chiar că ia în calcul posibilitatea unor lovituri preventive, conform Agerpres.

Donald Trump a amintit luni şi de recentul eşec al Consiliului de Securitate de a lua măsuri după atacul chimic din Siria de la începutul lui aprilie, calificându-l drept o "mare dezamăgire". La 12 aprilie, Rusia şi-a exercitat în Consiliul de Securitate al ONU dreptul de veto asupra unei rezoluţii prezentate de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie pentru a condamna atacul chimic de la 4 aprilie de la Khan Shaykhun, din 4 aprilie, soldat cu 87 de morţi din care 31 de copii, şi pentru a cere regimului de la Damasc să colaboreze la investigarea celor întâmplate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.