Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump despre agenții CIA: `Vă iubesc, vă respect! Sunt în întregime cu voi`!

twitter.com
Donald Trump CIA

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a asigurat sâmbătă pe angajaţii CIA că îi va susţine "1.000%", încercând să calmeze polemica creată de referirile sale foarte critice la adresa agenţiei de informaţii înainte de preluarea funcţiei, notează AFP preluat de agerpres.

"Sunt în întregime cu voi (...) Vă iubesc, vă respect", a declarat Trump, în cursul unei vizite la sediul celebrei agenţii din Langley, Virginia. "Nimeni nu este la fel de ataşat de comunitatea de informaţii şi de CIA ca Donald Trump", a adăugat preşedintele american, vorbind despre el însuşi la persoana a treia, remarcă AFP. 

"Suntem pe aceeaşi lungime de undă, vom face lucruri fantastice", a spus Donald Trump, în vizita efectuată la CIA, în prima zi de după depunerea jurământului, menţionând în special lupta contra grupării Stat Islamic (SI). 

"Noi nu am utilizat capacităţile reale de care dispunem. Trebuie să scăpăm de SI, nu avem alegere", a subliniat el. 

Evocând "războiul" său în curs cu mass-media, al 45-lea preşedinte al SUA a afirmat că jurnaliştii fac parte "dintre fiinţele umane cele mai necinstite de pe pământ". 

Mike Pompeo, ales de Donald Trump pentru a conduce CIA, nu a fost confirmat încă de Congres. 

Şeful în exerciţiu al agenţiei, John Brennan, l-a sfătuit în urmă cu o săptămână pe viitorul preşedinte să "se disciplineze", în numele securităţii SUA. 

"Trump trebuie să înţeleagă că mizele depăşesc persoana sa, este vorba de SUA şi securitatea naţională", a spus Brennan. 

Înainte de preluarea mandatului, Trump a reacţionat cu vehemenţă la publicarea în presă a unor documente cu autenticitate incertă ce afirmau că serviciile ruse de spionaj ar dispune de informaţii compromiţătoare despre el. 

El a considerat în special "scandalos ca agenţiile de informaţii să fi permis (publicarea) unei informaţii care s-a dovedit a fi eronată". "Este genul de lucruri pe care le făcea Germania nazistă", a scris pe Tweeter preşedintele ales. 

Brennan s-a arătat "revoltat" de această comparaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.