Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump face o legătură între creşterea infracţionalităţii în Regatul Unit şi terorism

trump uk

Preşedintele american Donald Trump făcut o legătură între creşterea infracţionalităţii în Regatul Unit şi terorism, aventurându-se din nou pe un teren care l-au costat critici dure la Londra, relatează AFP. ”Cifrele tocmai au căzut: criminalitate în creştere cu 13% în regatul Unit pe fondul propagării terorismului islamic radical. Nu e bine, noi trebuie să asigurăm securitatea Americii!”, a subliniat el.

Acest tweet a fost difuzat imediat după publicarea unor statistici care arată o creştere a nivelului infracţionalităţii în primele şase luni ale anului. În raport se precizează că o parte importantă a acestei creşteri ar putea să aibă legătură cu o schimbare a metodei de înregistrare.

Precedentele luări de poziţie ale lui Donald Trump cu privire la acte teroriste în regatul Unit au contribuit la o tensionare a relaţiilor între Washington şi Londra. Ultimul său mesaj postat pe Twitter, la jumătatea lui septembrie, în urma unui atentat comis în metroul londonez, i-a adus o replică usturătoare din partea premierului britanic Theresa May, care l-a sfătuit să evite să speculeze pripit cu privire la anchete în curs. Cu câteva luni mai înainte, la o zi după un atentat sângeros la Londra, Trump l-a atacat virulent pe primarul Sadiq Khan - primul primar musulman al capitalei britanice -, pe care l-a acuzat că minimizează ameninţarea, că cedează ”corectitudinii politice” şi că recurge la explicaţii ”patetice”, anunţă news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.