Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump ÎL LAUDĂ pe Duterte: 'Face o treabă incredibilă în combaterea drogurilor'

ABS-CBN News
trump su duterte

Preşedintele american Donald Trump l-a lăudat pe preşedintele filipinez Rodrigo Duterte pentru că 'face o treabă incredibilă în privinţa problemei drogurilor', conform transcrierii unei conversaţii telefonice avute luna trecută de cei doi lideri, scrie New York Times, preluat de Reuters, transmite şi agerpres.

Cei doi lideri au discutat despre Coreea de Nord şi potenţiala influenţă a Chinei, relevă New York Times, citând fragmente dintr-o transcriere a părţii filipineze privind convorbirea de la 29 aprilie, care a fost pusă în circulaţie, deşi avea caracter de document confidenţial, de Divizia pentru Americi a Departamentului de Afaceri Externe din Filipine.

Nivel MAXIM de alertă teroristă în UK. Ce înseamnă asta pentru cei care trăiesc acolo

Conform cotidianului american citat, un oficial al Administraţiei Trump de la Washington, care nu are permisiunea să discute public despre respectiva convorbire telefonică şi care a cerut să rămână sub protecţia anonimatului, a confirmat că transcrierea este o redare corectă a conversaţiei dintre cei doi lideri.

Aproape 9.000 de persoane, dintre care multe erau mici consumatori sau dealeri, au fost ucise în Filipine de la venirea la putere a lui Duterte în luna iunie a anului trecut. Poliţia susţine că circa o treime dintre victime au fost împuşcate de poliţişti în legitimă apărare în timpul unor operaţiuni legale.

"Vreau să vă felicit deoarece am auzit că faceţi o treabă incredibilă în privinţa problemei drogurilor", i-a spus Trump lui Duterte, conform transcrierii. "Multe ţări au această problemă, şi noi avem o problemă, dar ce treabă extraordinară faceţi. Am vrut doar să vă sun şi să vă spun acest lucru", a afirmat preşedintele american.

La finalul acestei conversaţii, Trump l-a invitat pe Duterte să efectueze o vizită la Washington, conform New York Times.

Duterte a câştigat alegerile din mai 2016 din Filipine la o diferenţă uriaşă şi este deseori comparat cu Trump, fiind la rândul său un candidat provenit din afara sistemului politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.