Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump îl va numi pe procurorul general al statului Oklahoma în fruntea Agenţiei pentru Mediu

donald trump suparat

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, îl va numi pe procurorul general al statului american Oklahoma, Scott Pruitt, un critic al acţiunilor preşedintelui american în exerciţiu Barack Obama privind combaterea schimbărilor climatice, la conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului, a informat joi echipa lui Trump într-un comunicat, relatează Reuters. 'De prea mult timp, Agenţia pentru Protecţia Mediului a cheltuit dolarii contribuabililor pe o agendă anti-energie ieşită de sub control care a distrus milioane de locuri de muncă şi a subminat în acelaşi timp fermierii noştri incredibili şi multe alte afaceri şi industrii', a declarat Trump citat în comunicat.

Alegerea lui Scott Pruitt, care i-a înfuriat pe activiştii pentru protecţia mediului şi care a fost salutată de industria petrolului, arată că preşedintele republican ales intenţionează să-şi respecte promisiunea de a elimina reglementările în acest domeniu şi de a relansa sursele tradiţionale de energie. Trump a promis în campania electorală că minerii trimişi în şomaj în statele Virginia de Vest şi Kentucky îşi vor recăpăta locurile de muncă în extracţia cărbunelui. În general, el şi-a exprimat dorinţa privind reorientarea economiei americane dinspre servicii spre producţia industrială, conform Agerpres.

Pruitt a fost un oponent dur al măsurilor lui Obama privind combaterea schimbărilor climatice şi a condus un efort legal lansat de unele state americane de a elimina anumite prevederi ale strategiei lui Obama care impunea statelor americane să reducă emisiile de dioxid de carbon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.