Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump îşi trimite omul de încredere să aplaneze conflictul sângeros din Ierusalim

The Times of Israel
Jason Greenblatt

Emisarul lui Donald Trump în Orientul Mijlociu, Jason Greenblatt, se află în drum spre Israel, unde este aşteptat să sosească luni, într-o încercare de a aplana tensiunile care au condus la violenţe sângeroase în ultimele zile la Ierusalim, a indicat un responsabil american, citat de AFP, conform agerpres.

"Reprezentantul special al preşedintelui Trump la negocierile internaţionale, Jason Greenblatt, a plecat spre Israel noaptea trecută în scopul de a sprijini eforturile destinate reducerii tensiunilor în regiune", a declarat acelaşi oficial, sub rezerva anonimatului.

Citeşte şi: Moscova mută o piesă importantă în şahul diplomatic cu SUA. Ambasadorul care ŞTIE TOT este retras din funcţie

Israelul se află sub presiune după escaladarea violenţelor sângeroase în urma noilor măsuri de securitate adoptate pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, în timp ce un incident armat la ambasada sa din Iordania provoacă temeri cu privire la riscul trecerii acestora dincolo de teritoriile palestiniene.

De fapt, tensiunile au la origine instalarea la 16 iulie a detectoarelor de metale la intrarea în Esplanada Moscheilor din Ierusalim. Autorităţile israeliene au decis această măsură la două zile după un atac care a costat viaţa a doi poliţişti israelieni la 14 iulie în apropierea sitului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.