Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump IZOLEAZĂ Coreea de Nord de restul lumii: Solicitare BOMBĂ către marile puteri mondiale

Donald Trump nebun

Preşedintele american va chema toate ţările, cu China în frunte, să "facă mai mult" pentru a izola Coreea de Nord al cărei program nuclear reprezintă o "ameninţare pentru lumea întreagă", a declarat joi Casa Albă, citată de France Presse.

Trump pleacă din Washington vineri pentru un turneu de zece zile în Asia, care cuprinde vizite în cinci ţări (Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine).

Citește și: Coreea de Nord pregătește o lovitură de proporții catastrofale Statelor Unite: Ce ordin a dat Kim Jong-Un

Unul dintre obiectivele centrale ale primei sale vizite în regiune este "de a consolida hotărârea internaţională privind denuclearizarea Coreei de Nord", a declarat generalul HR McMaster, consilierul pentru securitatea naţională al lui Donald Trump.

"Preşedintele apreciază că timpul se scurge şi va cere tuturor ţărilor să facă mai mult", a adăugat el, insistând asupra rolului Beijingului, principalul partener economic al Phenianului.

"China face clar mai mult. Dar este evident că nu este suficient până când nu ajungem la denuclearizare", a subliniat generalul HR McMaster. "China este conştientă că problema nu este de a face un serviciu Statelor Unite", a mai spus el, adăugând că "denuclearizarea este şi în interesul" Beijingului.

Hotărât să "izoleze regimul nord-coreean", Donald Trump a amintit că SUA sunt dispuse să se apere şi să-şi apere aliaţii, folosind "toate mijloacele de care dispun", a mai spus consilierul citat.

Coreea de Nord a efectuat primul său test atomic în 2006 şi a făcut progrese considerabile de la sosirea la putere a actualului său lider Kim Jong-Un, care a supervizat patru teste nucleare şi numeroase lansări de rachete.

Citește și: Demersul care-l poate înfuria pe Trump: China 'reîncălzește' relațiile cu Phenianul! Ce mesaj i-a transmis Xi Jinping 'tovarășului' Kim Jong-Un

În ultimele luni, Kim Jong-Un şi Donald Trump s-au angajat într-o dispută verbală, realimentând temerea unui conflict în peninsulă, unde războiul din 1950-1953 a făcut milioane de morţi.

La întrebarea dacă Donald Trump, care a ameninţat să dezlănţuie "focul şi mânia" asupra Phenianului, îşi va tempera atacurile verbale în cadrul vizitei sale în regiune, consilierul prezidenţial a răspuns: "Preşedintele va utiliza limbajul pe care îl va dori". "Ceea ce face (Coreea de Nord) pentru a ameninţa lumea este incendiar!", a adăugat el, conform Agerpres.

Consilierul lui Trump a reiterat de asemenea că Washingtonul reflectează la reintroducerea Coreei de Nord pe lista neagră a statelor care "susţin terorismul ", o listă americană din care aceasta a fost retrasă în 2008.

"Este o opţiune, este în studiu. Echipa preşedintelui o examinează în cadrul strategiei globale asupra Coreei de Nord", a declarat generalul HR McMaster, indicând că o decizie urmează să fie luată "în curând", fără să ofere alte detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.