Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump le cere senatorilor republicani să nu plece în vacanţă fără să avanseze cu legea sistemului de sănătate

reuters
trump

Preşedintele american Donald Trump le-a cerut miercuri senatorilor republicani să-şi reglementeze divergenţele şi să adopte legea sistemului de sănătate înainte să plece din Washington pentru vacanţa parlamentară din august, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Suntem atât de aproape", le-a spus Trump celor 49 de senatori republicani alături de care a luat prânzul la Casa Albă, a doua zi după ce o nouă versiune a legii menite să înlocuiască sistemul Obamacare al fostei administraţii a căzut victimă disputelor dintre republicanii care controlează camera superioară a legislativului american. 

Preşedintele a ţinut să le amintească senatorilor că republicanii s-au angajat deja de şapte ani faţă de americani să revoce şi să înlocuiască legea sistemului de sănătate susţinută şi promulgată de predecesorul său Barack Obama, subliniind că este timpul să treacă la fapte. 

"Trebuie să rămânem aici. Nu trebuie să plecăm din oraş", a spus Trump. 

Însă o parte din republicani, atât conservatori cât şi moderaţi, se opun planului de compromis elaborat de liderii partidului. Primii sunt nemulţumiţi că proiectul nu abrogă în totalitate legea precedentă, iar ceilalţi denunţă reducerea bugetului pentru Sănătate, care ar afecta în mod disproporţionat persoanele cu venituri mici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.