Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump nu-i de capul lui. Congresul american nu-l va lăsa să abandoneze NATO

Senatul şi Camera Reprezentanţilor din SUA nu vor permite abandonarea rolului jucat de Statele Unite în cadrul NATO, a declarat coordonatorul german pentru relaţiile transatlantice, Juergen Hardt, citat luni de agenţia Reuters, conform agerpres.

Oficialul german a subliniat pentru Reuters că o serie de legislatori-cheie din SUA, inclusiv preşedintele Comisiei pentru servicii armate a Senatului, John McCain, i-au spus cu câteva săptămâni în urmă că se aşteaptă ca Washingtonul să rămână un partener de încredere în blocul celor 28 de state. El a adăugat că, în opinia sa, preşedintele ales Donald Trump nu va renunţa la desfăşurarea unei brigăzi americane în Polonia.

Franţa. Prima 'sală de consum de droguri' primeşte 200 de toxicomani zilnic - FOTO

Juergen Hardt a făcut aceste remarci în contextul în care preşedintele ales al SUA a afirmat într-un interviu publicat în The Times şi Bild că NATO este o organizaţie "depăşită", menţionând totuşi că alianţa rămâne foarte importantă.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert a refuzat, luni, să comenteze declaraţiile din interviu, notând că multe din poziţiile exprimate de Trump sunt cunoscute. "Vom aştepta învestirea preşedintelui Trump şi după aceea vor coopera îndeaproape cu noua administraţie", a spus Seibert în cadrul conferinţei de presă săptămânale. Similar, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe german, Martin Schaefer, a menţionat că politicile abordate de Trump se vor clarifica după învestirea de vineri.

În ce o priveşte, Germania trebuie să lupte pentru "refacerea sau menţinerea unităţii Occidentului" ca fundament al securităţii europene, a apreciat Norbert Roettgen, şeful Comisiei pentru afaceri externe din Bundestag. "Europa nu poate înlocui rolul de securitate jucat de SUA, aşa încât sunt în joc înseşi fundaţiile societăţii liberale internaţionale şi securităţii europene. Or, trebuie să luptăm pentru aceasta, pentru că este în interesul nostru existenţial", a subliniat oficialul german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.