Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump, o nouă promisiune electorală incredibilă. Este vizat Ierusalimul

time.com
donald trump

Donald Trump i-a spus duminică premierului Benjamin Netanyahu că, în cazul în care va fi ales președinte al Statelor Unite, va recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, a anunțat echipa sa de campanie. Acest lucru ar însemna o schimbare dramatică a poziției americane în această problemă, scrie Reuters.

SURSE - DNA îi îngroapă partidul lui Traian Băsescu

În cadrul unei întâlniri de peste oră în Trump Tower, la New York, magnatul în domeniul imobiliar i-a spus premierului că administrația să va "recunoaște Ierusalimul drept capitală indivizibilă a statului Israel".

Benjamin Netanyahu se află la New York unde joi a ținut un discurs în plenul Adunării Generale a ONU, potrivit AFP.

Potrivit comentatorilor, Benjamin Netanyahu încearcă să evite orice impresie de amestec în campania electorală americană.

Cum a aflat Lia Olguța Vasilescu că va fi arestată

În cursul ultimei campanii electorale pentru Casa Albă, în 2012, responsabili americani au deplâns sprijinul deschis acordat de Benjamin Netanyahu candidatului republican Mitt Romney care a efectuat o vizită la Ierusalim unde a criticat politica lui Barack Obama în Orientul Mijlociu.

Donald Trump, care trebuia să se deplaseze în decembrie 2015 în Israel, și-a amânat în cele din urmă vizita prevăzută la câteva zile după scandalul provocat de propunerea omului de afaceri de a interzice intrarea musulmanilor în Statele Unite.

În mai, el a afirmat într-un interviu acordat unui cotidian gratuit că se consideră un apropiat al premierului Benjamin Netanyahu și că se va deplasa "în curând" în Israel.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.