Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump o SFIDEAZĂ pe Merkel: i-a pus pe masă o factură de 300 miliarde de dolari

gettyimage

Președintele SUA Donald Trump continuă seria gesturilor prin care șochează pe toată lumea. Jurnaliștii de la The Sunday Times au aflat că în timpul întâlnirii cu cancelarul german, Angela Merkel, Trump i-a pus acesteia pe masă o factură de 3 miliarde de dolari, acești bani reprezentând suma pe care Germania nu a investit-o în apărare, deși avea un angajament luat în acest sens.

Citește și: Liviu Dragnea spune PLANUL SECRET al lui Victor Ponta: Cine l-a TURNAT pe fostul premier

Citește și: DEZVĂLUIRILE lui Traian Băsescu despre Victor Ponta și Dan Șova: Rolul jucat de Florian Coldea

Liderul de la Casa Albă i-a dat această „factură” cancelarului german săptămâna trecută, în timpul discuțiilor private purtate la Washington. Un ministru german, citat de ziarul american, a spus că gestul lui Donald Trump a fost „strigător la cer”.

„Când faci un astfel de gest urmărești să intimidezi partea cealaltă, dar cancelarul a rămas calm și nu a răspuns la astfel de provocări”, a spus ministrul care a preferat să rămână anonim.

Oficialii americani le-au spus germanilor că au ales anul 2002 ca punct de pornire deoarece atunci predecesorul lui Merkel, Gerhard Schroder, s-a angajat să investească mai mult pentru apărare.

Niciuna dintre părți nu a dezvăluit suma exactă, dar potrivit unor cifre studiate de The Sunday Times suma, cu tot cu dobândă, depășește 300 de miliarde de dolari. Mai mult, potrivit unor surse diplomatice Trump a cerut echipei sale să facă calcule similare și pentru alte țări membre NATO care nu au atins ținta de 2% din PIB.

Angela Merkel ar fi „ignorat provocarea” lansată de Donald Trump, dar s-a angajat să crească bugetul pentru apărare treptat și a cerut ca și cheltuielile pentru dezvoltarea internațională să fie luate în calcul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.