Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump șochează: Hillary Clinton ar trebui să meargă la închisoare

cnbc.com
hillary trump

Candidatul republican la prezidentialele din SUA, Donald Trump, a sustinut joi ca Hillary Clinton, contracandidata sa din partea Partidului Democrat în cursa pentru Casa Alba, ar trebui sa fie încarcerata pentru ca, în perioada mandatului ei de secretar de stat al SUA, a folosit contul de e-mail personal pentru corespondenta oficiala, transmite DPA.

Scandalul se refera la faptul ca mesajele pe e-mail au fost trimise sau primite printr-o mesagerie si un server private ale lui Hillary Clinton si nu printr-un cont guvernamental, cum este regula.

Printre altele, o parte din aceste corespondente se refera la Libia si îndeosebi la atentatul islamist împotriva consulatului american din Benghazi din 11 septembrie 2012, în care si-au pierdut viata ambasadorul Christopher Stevens si alti trei agenti americani. Administratia democrata de la Washington si Hillary Clinton au fost acuzate de catre republicanii din Congresul american ca încearca sa disimuleze o parte din faptele despre acest atac.

''Voi spune acest lucru - Hillary Clinton trebuie sa mearga la închisoare'', a spus Trump la un eveniment electoral desfasurat la San Jose, statul California.

''Baieti, sincer acum, ea (Hillary Clinton) este vinovata pâna la Dumnezeu'', a Donald Trump, precizând ca în cazul în care el va deveni presedinte al Statelor Unite va da dispozitii procurorului general al tarii sa ancheteze cazul folosirii de catre Hillary Clinton a e-mailului privat pentru comunicarea oficiala.

EFE a relatat ca mai multi protestatari anti-Trump s-au luat la bataie cu sustinatori ai magnatului american reuniti la evenimentul electoral de la San Jose si au dat foc unui steag american. Cu toate ca altercatiile în fata cladirilor în care Trump rosteste discursuri sunt tot mai obisnuite, mai ales în California, cele de joi au fost deosebit de violente, imaginile prezentate la televiziunile locale si pe internet înfatisând sustinatori ai lui Trump plini de sânge sau loviti cu oua.

Violentele au avut o marcanta componenta etnica. Manifestantii anti-Trump - care au arborat drapele mexicane - apartineau în majoritate minoritatilor hispanice si de culoare. În schimb, sustinatorii lui Trump erau în majoritate tineri albi care au arborat drapele americane si pancarte în favoarea magnatului american. Politia nu a anuntat efectuarea unor arestari, mai scrie EFE.

Anterior în cursul zilei de joi, Hillary Clinton a sustinut un discurs în care a apreciat ca Donald Trump este ''nepotrivit din punct de vedere temperamental'' pentru a fi presedinte al SUA si ca platforma de politica externa a candidatului republican este ''periculos de incoerenta''.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.