Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump, primul preşedinte american la Zidul Plângerii, a lăsat un bilet la locul cel mai sfânt

NBC News
trump, israel

Preşedintele american Donald Trump s-a recules luni la Zidul Plângerii din Ierusalim, devenind primul preşedinte american în exerciţiu care ajunge în acest loc cel mai sacru al iudaismului, relatează AFP. Trump, purtând pe cap tradiţionala kipa de culoare neagră, a atins zidul cu mâna dreaptă şi a strecurat, conform tradiţiei, o foaie de hârtie între pietrele acestuia. De regulă, pe aceste bileţele sunt înscrise rugăciuni sau dorinţe.

Donald Trump nu a fost însoţit cu acest prilej de niciun lider israelian, în condiţiile în care eventuala prezenţă a unui responsabil politic din Israel a stârnit semne de întrebare, înainte de vizita preşedintelui american, pentru că ar fi putut fi interpretată ca o recunoaştere de către SUA a suveranităţii israeliene asupra acestor locuri. Administraţia americană consideră că statutul diplomatic al Ierusalimului rămâne subiect de negociere. Zidul Plângerii se află în Ierusalimul de Est, partea palestiniană a oraşului anexată de Israel în 1980. Statul evreu consideră întregul Ierusalim drept capitala sa "indivizibilă", în timp ce palestinienii vor ca Ierusalimul de est să devină capitala statului la care aspiră, notează AFP.

La Zidul Plângerii, soţia şi fiica preşedintelui american, Melania şi Ivanka Trump, au stat în partea rezervată femeilor, iar după ce s-a rugat, Ivanka Trump, care s-a convertit la iudaism şi era îmbrăcată complet în negru, a vărsat câteva lacrimi, conform Agerpres. Înainte de vizita istorică la locul de rugăciune cel mai sfânt al evreilor, Trump şi familia sa au vizitat Sfântul Mormânt, locul cel mai sfânt al creştinismului, situat tot în Ierusalimul de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.