Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump, război total cu presa! Casa Albă vrea demiterea unei jurnaliste care l-a calificat pe liderul SUA 'naționalist alb'

Donald Trump

Casa Albă a transmis miercuri că o jurnalistă a televiziunii de sport ESPN ar trebui demisă pentru că l-a calificat pe Twitter pe preşedintele american Donald Trump drept 'naţionalist alb', relatează AFP. 

"Este unul din cele mai scandaloase comentarii care se pot face şi cred că este cu siguranţă un motiv de demitere pentru ESPN", a comentat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, Sarah Huckabee Sanders, întrebată despre mesajul jurnalistei Jemele Hill, co-prezentatoare a Sportscenter, principala emisiune a postului de televiziune.

Război TOTAL între Traian Băsescu şi Liviu Pleşoianu: 'Băsescu, artizanul Noii Securități.'


Originară din Detroit, jurnalista, de culoare, a scris luni că Donald Trump este "cel mai ignorant şi insultător preşedinte" din întreaga sa viaţă, iar apoi a afirmat că liderul de la Casa Albă este "un naţionalist alb care s-a înconjurat în bună măsură de naţionalişti albi". 

Acest caz survine în contextul în care preşedintele este acuzat că nu a condamnat cu suficientă fermitate o adunare a unor membri ai extremei-drepte la Charlottesville la mijlocul lunii august. Manifestaţia a luat o turnură dramatică: o femeie de 32 de ani a fost ucisă de un simpatizant neonazist după ciocniri între naţionalişti albi şi militanţi antirasişti.

Mărturisire BOMBĂ a unui fost șef SIE: Florian Coldea știa sentințele într-un dosar care a făcut vâlvă în România


Conservatorii americani reproşează de asemenea televiziunii sportive comentariile sale prea politice. 

În faţa criticilor, ESPN, care este deţinut de Disney, a transmis într-un comunicat că afirmaţiile jurnalistei "nu reflectă poziţia ESPN", dând asigurări că Jemele Hill "a recunoscut că actul său a fost deplasat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.