Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump revine în sondaje: Luptă strânsă cu două săptămâni înainte de vot/ SONDAJ Reuters-Ipsos

www.nydailynews.com
Clinton Trump

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a reușit în ultima săptămână să reducă la jumătate avansul candidatei democrate în sondaje, potrivit Reuters.

Un sondaj Reuters/Ipsos dat publicității vineri arată mesajul lui Trump potrivit căruia alegerile din 8 noiembrie sunt aranjate împotriva sa a rezonat cu publicul american.

Potrivit sondajului, realizat în perioada 14-20 octombrie, Clinton este cotată cu 44% din intențiile de vot, față de cele 40 de procente ale lui Trump. Sondajul precedent, realizat în perioada 7-13 octombrie, arăta o diferență de 44-37 pentru Clinton.

Vezi și: ALERTĂ - Sediul de campanie al lui Hillary Clinton, evacuat de poliție

Un alt sondaj, realizat la nivel național de RealClearPolitics arată că Hillary Clinton are u avans de 6,2%: 48,1 la 41,9.

Sondajul Reuters/Ipsos a mai aratat că 63% dintre americani, inclusiv o treime dintre republicani, cred că Trump a comis agresiuni sexuale în trecut.

Cercetarea sociologică a mai arătat că doar 50% dintre republicani ar accepta o victorie a lui Hillary Clinton și ar recunoaște-o ca președinte. 70% dintre republicani ar pune o eventuală victorie a candidatei democrate pe seama fraudelor electorale.

În schimb, 70% dintre democrați afirmă că ar accepta o victorie a lui Trump și mai puțin de 50% ar atribui un succes republican fraudelor electorale.

Unul din cinci democrați afirmă că ar ieși în stradă să protesteze dacă Hillary Clinton pierde, iar republicanii ar protesta într-un procent puțin mai mic dacă Trump ar pierde. Aproape 10% dintre democrați ar fi dispuși să se opună prin forță armată, în timp ce mai puțin de 5% dintre republicani au această atitudine.

Democrații sunt de trei ori mai dispuși decât republicanii să părăsească țara în cazul unui înfrângeri a candidatului susținut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.