Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump s-ar putea întâlni cu Putin înainte de preluarea eventualului mandat la Casa Albă

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a avansat luni ideea de a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin 'înaintea începerii mandatului său'' dacă va câştiga scrutinul prezidenţial din 8 noiembrie, relatează politico.com, potrivit agerpres.

Trump a fost întrebat de jurnalistul de radio Michael Savage în ce mod ar împiedica un război cu Rusia. Deşi candidatul republican nu a intrat în detalii, el a afirmat că în prezent o parte a problemei constă în faptul că liderii americani îl insultă prea mult pe Vladimir Putin.

Citeşte şi: Anul viitor, Phenianul ar putea avea gata racheta Musadan

''Ei îl jignesc constant, aşa că nu ar trebui să ne mirăm că Putin nu îi suportă pe Obama şi pe Hillary Clinton", a spus Donald Trump, care a fost criticat dur pentru atitudinea mult prea prietenoasă manifestată faţă de liderul de la Kremlin.

El a afirmat în continuare că nu va avea nicio problemă în a se întâlni cu Putin înainte de a-şi începe eventualul său mandat la Casa Albă. ''Dacă voi câştiga pe 8 noiembrie, mă văd întâlnindu-mă cu Putin şi cu Rusia înainte de începerea mandatului. Cred că va fi minunat'', a menţionat Trump.

Candidatul republican a estimat că în prezent capacitatea nucleară a Rusiei este ''mult mai avansată'' decât cea a Statelor Unite, deşi conform Asociaţiei pentru Controlul Armelor (ACA), SUA deţin 1.735 de focoase nucleare, în timp ce Rusia doar 1.481. Nu este însă clar dacă Donald Trump s-a referit la limitele prevăzute de noul tratat START, negociat de Washington şi Rusia în 2011, atunci când Hillary Clinton era secretar de stat al SUA, adaugă sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.