Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump schimbă FOAIA: Vizită-fulger la CIA

www.rawstory.com
Donald Trump

Noul preşedinte al SUA Donald Trump va vizita sâmbătă sediul CIA din Langley, Virginia, fiind "nerăbdător" să le mulţumească "bărbaţilor şi femeilor din comunitatea informaţii", a anunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt prezidenţial Sean Spicer, transmit Reuters şi AFP.

Vizita la sediul CIA, în suburbiile capitalei Washington, are o valoare simbolică, după ce Trump a pus la îndoială concluziile agenţiei potrivit cărora Rusia s-a implicat în atacuri cibernetice care au intervenit în procesul electoral din SUA. Ulterior, el a acceptat aceste concluzii.

Citește și: MARELE PERICOL după investirea lui Donald Trump: La ce primejdii se expune OMENIREA

Un oficial din serviciile de informaţii, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a indicat zilele trecute că Trump va vizita sediul CIA pentru a-l instala pe Mike Pompeo, membru republican al Camerei Reprezentanţilor, la conducerea agenţiei. Dar acesta nu a fost confirmat încă în funcţie de către Senat.

Trump a acuzat recent serviciile de informaţii americane pentru scurgerea în presă a unui raport neverificat despre materiale compromiţătoare pe care Rusia le-ar avea despre el. Într-un mesaj pe Twitter, miliardarul a acuzat aceste servicii de practici aducând aminte de Germania nazistă.

Directorul în funcţie al CIA, John Brennan, a replicat duminică, 15 ianuarie, într-un interviu pentru Fox News, avertizându-l pe Donald Trump 'să ia aminte că nu deţine o evaluare şi înţelegere depline a ce implicaţii presupune acest drum'.

'Spontaneitatea nu este ceva care apără interesele naţionale de securitate (...) Nu este vorba doar despre dl Trump. Este vorba despre Statele Unite ale Americii', a subliniat directorul CIA, potrivit Agerpres.

'Ceea ce mi se pare revoltător este punerea semnului de egalitate între comunitatea de informaţii şi Germania nazistă. O consider o mare ofensă', a adăugat John Brennan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.