Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O româncă, elevă în SUA, i-a scris lui Donald Trump: Textul a fost preluat de marile site-uri

Donald Trump

'Sunt mândră să fiu copil de imigranţi, sunt mândră că părinţii mei au ajuns de la opresiune şi sărăcie să-şi trăiască visul american. Mă sprijin pe o fundaţie cu rădăcini adânci formată din oameni care şi-au riscat viaţa ca noi să putem fi liberi' - acestea sunt cuvintele unei adolescente române într-o scrisoare adresată candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, ca reacţie la una dintre declaraţiile critice ale acestuia la adresa imigranţilor sosiţi în Statele Unite, publicată în ediţia de luni a Huffington Post.

Adolescenta care se semnează Julia T., elevă la un liceu din Connecticut, s-a arătat jignită de afirmaţiile lui Trump într-un interviu acordat de acesta revistei Time: 'Se întâmplă să cred că diferite ţări îşi forţează oamenii răi să plece în Statele Unite, deoarece ei spun: de ce ar trebui să avem grijă de aceşti monştri, lăsaţi Statele Unite să aibă grijă de ei'.

Citește și: O fostă gimnastă din România, goală pușcă într-o revistă din Italia / FOTO 18+

'Nimeni din frumoasa şi diversa mea comunitate de imigranţi români nu este un monstru. Ei nu sunt oameni răi aşa cum susţine Trump. Sunt asistente medicale care au grijă de pacienţi, medici care salvează vieţi, stomatologi care creează locuri de muncă, avocaţi care pledează pentru drepturile oamenilor, agenţi de pază care protejează oamenii, lideri religioşi care adună împreună comunităţi, cântăreţi care-şi împărtăşesc cultura prin muzică, ingineri care proiectează avioane militare şi studenţi care învaţă la unele dintre cele mai bune instituţii din ţară. Ei sunt oamenii pe care i-am admirat toată viaţa mea', afirmă adolescenta în scrisoarea adresată lui Donald Trump.

Julia T. susţine că Donald Trump nu înţelege faptul că imigranţii sunt valoroşi. Mai mult, ea afirmă că 'imigranţii reprezintă un avantaj pentru America'.

Citește și: Bătaie ca-n filme între 5 femei într-un avion / VIDEO

'Ei nu sunt monştrii şi criminali. Noi nu avem nevoie de un zid pentru a-i ţine afară. Nu trebuie să-i forţăm să se integreze complet şi să lase în urmă cultura şi limba lor diferite. Nu trebuie să-i tratăm inuman doar pentru că sunt de altă naţionalitate. În schimb, trebuie să renunţăm la prejudecăţile noastre şi să îmbrăţişăm diversitatea, talentul şi munca grea pe care imigranţii le aduc în ţara noastră', îi transmite adolescenta româncă magnatului american care aspiră la fotoliul de la Casa Albă.

Citește și: EXPLOZIE pe scena politică: Denunț la DNA, mărturii uluitoare despre Codruț Marta și Băsescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.