Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump şi-a ieşit din minţi şi i-a închis telefonul în nas unui aliat important

Convorbirea telefonică între preşedintele american Donald Trump şi premierul australian Malcolm Turnbull s-a dovedit a fi scurtă ca urmare a punerii sub semnul întrebării a acordului bilateral cu privire la refugiaţi, a relatat miercuri Washington Post, citat de AFP, potrivit agerpres.

Potrivit cotidianului american, preşedintele republican al SUA a întrerupt brusc convorbirea după ce a criticat acordul încheiat de predecesorul său, Barack Obama, privind primirea de refugiaţi trimişi de Australia în tabere controversate. Conform presei, Trump a întrerupt convorbirea după 25 de minute, deşi fusese programată să dureze o oră.

România FIERBE: Ce fac în acest timp Viktor Orban și Vladimir Putin

Din cele patru convorbiri telefonice pe care le-a avut cu lideri străini sâmbătă, aceasta a fost "de departe cea mai rea", a reacţionat Donald Trump la scurt timp după aceea, potrivit Washington Post.

Canberra a negociat în luna noiembrie 2016 un "acord excepţional" cu administraţia preşedintelui Barack Obama privind primirea unui număr nespecificat din cei 1.600 de imigranţi din taberele de detenţie din Insula Manus, în Papua Noua Guinee, şi Nauru, o mică insulă din Pacific.

Sunt voci la Canberra care îşi exprimă temerea că Trump, care tocmai a semnat un decret prin care interzice temporar cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane accesul pe teritoriul american, va reveni asupra acordului în cauză, întrucât de la învestire a încercat să abroge o serie de politici ale predecesorului său.

După convorbirea telefonică cu preşedintele american, premierul Turnbull a declarat luni că acordul va fi onorat.

La scurt timp după publicarea articolului din Washington Post miercuri, Donald Trump a pus sub semnul întrebării respectivul document.

"Ce credeţi? Administraţia Obama a acceptat să ia mii de imigranţi ilegali din Australia. De ce? Voi revizui acest acord tembel", a scris Trump într-o postare pe Twitter.

Zeci de persoane, audiate după incidentele de la protest

Chestionat în legătură cu afirmaţiile ziarului american, Turnbull a încercat să evite un răspuns direct. "Ar fi mai bine ca aceste lucruri, aceste convorbiri, să fie duse în mod onest şi să rămână în privat", a afirmat el joi. "Va asigur că relaţia noastră este foarte puternică", a adăugat el.

Australia promovează ea însăşi o politică extrem de dură faţă de refugiaţii care ajung pe teritoriul său.

În numele luptei împotriva bandelor de traficanţi şi al necesităţii de a descuraja migranţii care încearcă traversări periculoase spre Australia, Canberra interceptează sistematic bărcile care încearcă să ajungă ilegal pe coastele australiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.