Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump și Putin se UNESC împotriva terorismului după atentatul de la Sankt Petersburg

trump putin

Preşedintele american, Donald Trump, l-a asigurat pe omologul său rus, Vladimir Putin, de "susţinerea totală" a Washingtonului în răspunsul pe care îl va da Moscova atentatului de la metroul din Sankt Petersburg, a anunţat luni seara Casa Albă, transmit AFP şi EFE.

În cursul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, Trump a prezentat "cele mai profunde condoleanţe" şi a condamnat atentatul care a costat viaţa a 11 persoane.

"Trump a oferit sprijinul deplin al guvernului Statelor Unite pentru a răspunde la atac şi a-i aduce pe vinovaţi în faţa justiţiei", a arătat Casa Albă, conform Agerpres.

Citește și: Au apărut NOI detalii despre atentatul din Rusia: Cum a fost transportat dispozitivul explozibil

"Preşedintele Trump şi preşedintele Putin au convenit că terorismul trebuie să fie definitiv şi rapid învins", a indicat într-un comunicat sursa menţionată.

Atentatul cu bombă a avut loc luni între două dintre staţiile de metrou cele mai aglomerate din Sankt-Petersburg, cu puţin înainte de ora locală 15,00 (12,00 GMT), într-o zi în care se reluau cursurile şcolare după vacanţa de primăvară din Rusia.

Putin a declarat că ipoteza principală este un atentat terorist şi că sunt căutate spre a fi arestate două persoane pentru presupusa plasare de dispozitive explozive în metrou

Comitetul Naţional Antiterorist rus a ridicat luni noaptea la 11 cifra morţilor şi a precizat că sunt 45 de răniţi spitalizaţi, dintre care 13 în stare gravă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.