Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupe din Rusia și Belarus, așteptate în Kazahstan - Președintele Tokayev a cerut ajutorul CSTO împotriva protestatarilor

i Kassym-Zhomart Tokayev

Președintele kazah a cerut ajutor Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), condusă de Rusia, pe fondul tulburărilor violente care au pus stăpânire pe țara asiatică, susținând că „teroriștii” au pus stăpânire pe obiectivele strategice din întreaga țară.

Din CSTO fac parte Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâstan, și Tajikistan.

„Cred că este oportun să luăm legătura cu partenerii noștri CSTO”, a declarat președintele Kassym-Jomart Tokayev, citat de mass-media miercuri seara.

Președintele i-a atacat pe protestatarii violenți, care au ocupat clădirile guvernamentale și alte facilități din mai multe orașe din țară, inclusiv cea mai mare metropolă, Almaty, numindu-i „bande teroriste”. Acești protestatari foarte organizați au fost instruiți în străinătate, a susținut Tokayev.

„Aceste bande teroriste sunt internaționale, au urmat un antrenament serios în străinătate, iar atacul lor asupra Kazahstanului poate și trebuie privit ca un act de agresiune”, a afirmat președintele.

Tokayev a spus că a cerut deja ajutorul națiunilor CSTO în combaterea „amenințării teroriste”, una despre care spune că are ca scop „subminarea integrității teritoriale” a Kazahstanului.

Kazahstanul a decretat miercuri stare de urgenţă pe întreg teritoriul după ce manifestaţiile declanşate din cauza unei creşteri bruşte a preţului la gaze şi combustibil au degenerat în violenţe, mulţimea luând cu asalt clădiri guvernamentale, dintre care unele au fost incendiate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.