Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele terestre ale Rusiei au intrat în luptă în Siria

siria turcia

După ce în martie 2015, armata siriană s-a retras din Idlib și în aprilie 2015 din Jisr al-Shughur, la sfîrșitul lunii august, aceasta a declanșat o ofensivă de recucerire a zonei de nerd-est a provinciei Latakia. În clipurile postate pe internet de la această bătălie, a apărut și un transportor blindat, vopsit în culori de camuflaj diferite de cele ale armatei siriene, cu numărul de înmatriculare 111. Transportorul amfibiu din imagini este un BTR-82А, înarmat cu un tun cal.30-mm în turela și aparatură de vedere pet imp de noapte TKN-4GA-02.Armata siriană a primit din Rusia, în decembrie 2013 și martie 2014, transportoare amfibii de tip BTR-80, numai că aceste sunt mai vechi și diferite de BTR-82А, ele fiind înarmate cu o mitralieră cal. 14,5 mm.

content-image

BTR-82А este cel mai modern și mai sofisticat transportor blindat din lume. El și-a încheiat programul de testare în urmă cu un an și a ajuns în înzestrarea cîtorva unități de Infanterie Marină ale Rusiei.

 

Provincia Latakia este dispusă pe coasta mării Mediterana, unde se află Tartus, portul de alimentare al navelor rusești, Latakia, cel mai mare port al Siriei și aeroportul Bassel Al-Assad pe care rușii au dislocat avioane de luptă.

Vezi și: Prima mişcare majoră a Rusiei în Siria

Simultan cu BTR-82А, gruparea rebelă Jabha Al Nousra a postat pe internet fotografii ale unor drone ( avioane de cercetare fără pilot ) care survolau orașul Jisr al-Shughur ( 25 km nod-est Latakia ) și loclități la vest de orașul Idlib ( 55 km nod-est Latakia ). Dronele par a fi rusești, de tip Pchela-1T ( altitudine 100–2.500 m, viteză de 180 km/h, rază de acțiune 60 km ) și au fost lansate cel mai probabil de contingentul rusesc de pe aeroportul Bassel Al-Assad.

content-image

Conform Bosphorus Naval News navele de debarcare rusești din Flota Mării Negre : Nikolay Filchenkov, Țar Kunikov, Azov, Novocharkassk, Alexander Otrakovsky, Saratov și Korolev au fost înregistrate ca trecînd de 6-8 ori prin strîmtoarea Bosfor, în intervalul august-septembrie 2015. Ele fiind însoțite de distrugătorul Smetlivy, corveta Samum și fregata Smolny. Camioanele și transportoarele blindate de la bordul lor purtînd însemnele brigăzii 810 Infanterie Marină din Crimeea, la fel ca și BTR-82А despre care am amintit mai sus. Toate aceste noi elemente demonstrează că militarii ruși sunt deja în teatrul de operații din Siria și că Rusia ar pregăti ofensiva de mare amploare, aeriană și terestră, împotriva ISIS, despre care am mai vorbit.

Vezi și: Ce urmareste Putin prin actiunile militare din Siria?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.