Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudor Chirilă dă MESAJUL CHEIE al protestelor: 'Nu trebuie să demisioneze, ci să abroge' / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam proteste guvern

E haos total în România după ce Guvernul a dat Ordonanţele pe Justiţie. Marţi seara şi în această seară zeci de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta. Şi artistul Tudor Chirilă a lansat mai multe avertismente dure pe facebook. Chirilă susține că „mai devreme sau mai târziu lumea va înțelege că este cel mai grav moment de după 1989”.

Citeşte şi: PSD AMENINŢĂ cu o contramanifestaţie de amploare: 'E o presiune gigantică'

„Mai devreme sau mai tîrziu toată lumea va realiza mizeria și ticăloșia cu care această șleahtă de hoți a operat. Mai devreme sau mai târziu toată lumea va realiza că acest guvern este doar o operațiune de comando care are un singur scop: să-i salveze pe penali (deși penali a ajuns un cuvânt prea blând) Mai devreme sau mai târziu lumea va înțelege că ne aflăm în cel mai grav moment de după 89. Astăzi am să merg din nou în Piața Victoriei pentru că este singurul lucru pe care mai pot să-l fac. Acest guvern legitim trebuie să înțeleagă că democrația înseamnă să guvernezi pentru toată lumea”, spune Chirilă pe Facebook.

Citeşte şi: DEMISII în masă în Guvern: Un întreg departament A PLECAT în semn de PROTEST

Şi asta nu e tot. Chirilă nu vrea demisia Guvernului, dar vrea retragerea OUG-urilor. "Aseara am plecat de la protest in jur de 1 30. Cand am iesit din piata am vazut o femeie care venea catre manifestatie. Mergea hotarat si avea o privire profunda, aproape fixa, in care tristetea se amesteca cu un fel de fermitate disperata. Langa ea, o adolescenta cu ochi mari si calzi. Cand ne-am apropiat am recunoscut-o pe Maia Morgenstern. Ne-am imbratisat in tacere si apoi ne-am vazut de drum. Adevarul ca nu mai era nimic de spus. In sinea mea simt si stiu ca in seara asta va fi si mai multa lume in piata. Ticalosia trebuie sa aiba un sfarsit.

Guvernul nu trebuie sa demisoneze, ci sa abroge ordonantele. Un guvern interimar nu poate retrage ordonante. Share masiv, va rog. Ne vedem in piata.

P.S. Deci in seara asta nu strigam "Jos guvernul!", ci "Retrageti ordonantele!"

P.S. Cel mai important lucru este ca protestul sa ramana pasnic.", a spus Chirilă pe facebook.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.