Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudor Chirilă face MOBILIZARE GENERALĂ: 'Să le arătăm că nu suntem puţini'

tudor chirila

Tudor Chirilă a început un demers uluitor pe facebook. Unul dintre liderii generaţiei facebook a scris un text extrem de direct în care îşi îndeamnă fanii să meargă la vot. Solistul nu spune însă pe cine va vota, dar mesajul e unul extrem de clar, anti PSD şi PNL.

Chirilă a povestit o întâmplare petrecută pe malul mării şi astfel a încercat să mobilizeze pe toată lumea. "Să votezi este mult mai puțin costisitor decât să salvezi un pescăruș. Și cu toate astea de ani buni de zile cei mai numeroși la vot sunt pensionarii. Asta nu pentru că ei au spirit civic, ci pentru că duminica votului face parte din tabieturile lor. Doar că ei, pensionarii, sunt și cei ușor manipulabili.

Citeşte şi: Incendiu puternic la casa unui candidat la funcţia de primar: 'A fost un act criminal' / FOTO

Pentru noi, ceilalți, este mai simplu să ne depărtăm de mal și să închidem ochii. Este mult mai simplu să NU ieșim la vot, pentru că, nu-i așa, nu se schimbă nimic și pescărușul va muri oricum. Doar că în cazul votului pe care ar trebui să-l acordăm mâine, pescărușii suntem noi. Fiecare dintre noi. Bucureștiul este un oraș de pescăruși morți. Un oraș pe care ani de zile și l-au împărțit două partide (PSD și PNL) toxice. Un oraș de care și-au bătut joc, într-un mod iresponsabil, consilierii acestor partide. De cele mai multe ori cu un nivel de educație și moral submediu acești oameni AU DECIS pentru noi. Acești oameni AU DECIS viitorul sumbru al traficului, transportului, parcărilor, gigacaloriei, spațiilor verzi, culturii. Acești oameni, din aceste partide, au încurajat regimul șpăgilor, mafia imobiliară, au paralizat un oraș care a început să se scufunde, neputincios. Fiecare dintre noi știe că acești oameni, ai acestor partide, nu vor face nimic pentru orașul ăsta. Fondurile orașului nostru sunt URIASE. Miza de a le controla este și mai mare.", spune Chirilă.

Citeşte şi: Iohannis întoarce o lege în Parlament: Toţi românii care au carduri bancare sunt afectaţi

Acesta oferă şi motivele pentru care nimeni nu trebuie să lipsească de la votul de duminică. "Nu putem lăsa orașul ăsta pe mâna unor oameni care nu ne iubesc. Nu putem lăsa ca soarta orașului ăstuia să fie decisă de o minoritate manipulată și manipulabilă. Pur și simplu nu este bine și nu putem să ne (mai) facem una ca asta. Aud tot timpul că Facebook e o rețea unde lumea se văicărește și nu face nimic. Eh, uite că astăzi acest Facebook, aparent nefolositor, poate să fie motorul din spatele schimbării. Poate să fie mai mult decât o rețea de arătat pisici și etalat succese personale. Astăzi Facebook poate să fie portavocea cu care îți poți anunța toți prietenii că mergi la vot.

Îndemnul din final e de-a dreptul fabulos. "Putem să le arătăm că nu suntem puțini și că nu suntem nepăsători. Putem să facem asta. Putem să ne dăm o șansă, așa cum Leicester City și-a dat șansa să lupte și a câștigat campionatul Angliei împotriva imposibilului. O echipă săracă și fără speranță a spulberat cluburi cu zeci de milioane de euro buget. Astăzi, avem șansa să fim Leicester City. Mergem la vot. Și ne sunăm prietenii să meargă și ei.

Citeşte şi: Stelian Tănase explică efectul 'pe invers' al DNA asupra alegerilor

PS. Postacii PSD și PNL nu vor întârzia să apară pe aici. La fel și scepticii sau haterii. Nu-i băgați în seamă. Avem treabă.", a încheiat Tudor Chirilă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.